Στο Μαξίμου προβληματίζονται, προσδοκώντας όμως και οφέλη

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014 14:55
UPD:14:57
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

Η έκταση των αποκαλύψεων για το πάρτι που είχε στηθεί γύρω από τα δημόσια ταμεία τα τελευταία χρόνια σοκάρει τους πολίτες και προβληματίζει την κυβέρνηση.

Στέλεχός της σημειώνει ότι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια έρχονται στην επιφάνεια πληθώρα υποθέσεων, στις οποίες μάλιστα εμπλέκονται και άτομα που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα (όπως π.χ. στην υπόθεση του Τ.Τ.), και αυτό είναι κάτι «που πρέπει να πιστωθεί στον Πρωθυπουργό», η εντολή του οποίου το περασμένο φθινόπωρο ήταν «να έρθουν όλα στο φως».

Το ίδιος στέλεχος αναγνωρίζει ότι η κυβέρνηση προβληματίζεται από τους αργούς ρυθμούς απόδοσης δικαιοσύνης, την πολυνομία και μερικές φορές ακόμη και το υπάρχον νομικό πλαίσιο, που επιτρέπουν πολλές φορές στους εμπλεκομένους σε υποθέσεις διαφθοράς και μαύρου χρήματος να διαφεύγουν.

Η κυβέρνηση προβληματίζεται και για τις επιπτώσεις που θα έχουν οι αποκαλύψεις στη βεβαρημένη λόγω της εξαετούς λιτότητας κοινή γνώμη, εν όψει και των εκλογών του Μαΐου.

Ωστόσο εκτιμούν ότι η ατιμωρησία και η γενικευμένη διαφθορά ήταν ο ένας πυλώνας τής, πολλές φορές, «άδικης απαξίωσης συνολικά του πολιτικού κόσμου» και πιστεύουν ότι όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε συνδυασμό με το γεγονός ότι για πρώτη φορά υπάρχει ένα νοικοκύρεμα στα οικονομικά θα πιστωθούν στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό.  

Αναμένεται συμφωνία σε ζητήματα «χαμηλής» προτεραιότητας

Στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων, όπως έγραψε χθες το naftemporiki.gr,  και επιβεβαίωσε χθες το απόγευμα πηγή του υπουργείου Οικονομικών, αναμένεται συμφωνία με την τρόικα σε ζητήματα «χαμηλής» προτεραιότητας (π.χ. ψωμί και φάρμακα)  τα οποία στη συντριπτική τους πλειονότητα σχετίζονται με τη λίστα του ΟΟΣΑ, και απελευθέρωση των δύο δόσεων στο Εurogroup στις 10 Μαρτίου.

Ωστόσο το Μαξίμου θέλει να κλείσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα μέτωπα με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και τους αγρότες, εκτιμώντας ότι η κοινωνική αναταραχή τρεις μήνες πριν τις εκλογές μόνο κακό θα προκαλέσει στους σχεδιασμούς της.

Πρόθεση του Μαξίμου είναι επίσης να κλείσουν σύντομα, και σίγουρα μέχρι το τέλος του μηνός, το σύνολο των υποψηφιοτήτων ανά την επικράτεια για τις αυτοδιοκητικές εκλογές.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή