Η UEFA «έκλεισε» το γήπεδο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014 15:44
UPD:15:57
EPA/Peter Powell

Στιγμιότυπο από τον Μάντσεστερ Σίτι - ΤΣΣΚΑ Μόσχας τον Οκτώβριο. Αριστερά ο Γιάγια Τουρέ.

A- A A+

Κεκλεισμένων των θυρών θα παίξει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας τον πρώτο εντός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα της την επόμενη περίοδο, εφόσον κατακτήσει τη συμμετοχή της, καθώς ο ρωσικός σύλλογος τιμωρήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της UEFA, λόγω επαναλαμβανόμενων κρουσμάτων ρατσιστικής συμπεριφοράς.

Στην ΤΣΣΚΑ είχε επιβληθεί τον περασμένο Οκτώβριο κλείσιμο τμήματος της εξέδρας λόγω ρατσιστικών συνθημάτων εις βάρος του Γιάγια Τουρέ, στον αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μάντσεστερ Σίτι. Ανάλογα περιστατικά όμως και στην αναμέτρηση της 10ης Δεκεμβρίου με τη Βικτόρια Πλζεν οδήγησαν την πειθαρχική επιτροπή στην απόφαση να τιμωρήσει την έδρα των Ρώσων, στους οποίους επιβλήθηκε και πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Ακόμη, ο Απόλλων Λεμεσού υποχρεώνεται να κλείσει στο επόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι του τις κερκίδες που βρίσκονται εκατέρωθεν της φυσούνας των αποδυτηρίων, επειδή οπαδοί του επέδειξαν ρατσιστική συμπεριφορά προς τον ποδοσφαιριστή Ντόσα Τζούνιορ, στην αναμέτρηση του Γιουρόπα Λιγκ με τη Λέγκια Βαρσοβίας τον περασμένο Δεκέμβριο. Ανάλογη ποινή επιβλήθηκε επίσης στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σερβίας, για περιστατικά που σημειώθηκαν σε αγώνα της Εθνικής Ελπίδων με το Βέλγιο, τον Νοέμβριο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις