Οθόνες αντί παραθύρων στο ιδιωτικό υπερηχητικό τζετ Spike S-512

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014 10:28
UPD:10:28
Spike Aerospace
A- A A+

Ένα ακόμα καινοτόμο στοιχείο προσθέτει η Spike Aerospace στο φιλόδοξο πρόγραμμα του ιδιωτικού υπερηχητικού τζετ Spike S-512, η οποία ανακοίνωσε ότι στην καμπίνα του αεροσκάφους της δεν θα υπάρχουν παράθυρα, αλλά οθόνες οι οποίες θα είναι ενσωματωμένες στα τοιχώματά της.

Κάμερες οι οποίες θα είναι τοποθετημένες στο εξωτερικό του αεροσκάφους θα λαμβάνουν εικόνες του περιβάλλοντος ουρανού, οι οποίες θα προβάλλονται στο εσωτερικό. Οι επιβάτες θα μπορούν να μειώσουν τη φωτεινότητα της εικόνας εάν επιθυμούν να κοιμηθούν, ή να την αλλάξουν, επιλέγοντας κάποια άλλη από αυτές που είναι αποθηκευμένες στο σύστημα.

SPIKE AEROSPACE

«Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που απομακρύνουμε τα παράθυρα από την καμπίνα. Ήταν πάντα γνωστό ότι τα παράθυρα αποτελούν σημαντικές προκλήσεις πάνω στον σχεδιασμό και την κατασκευή μίας ατράκτου αεροσκάφους. Απαιτούν επιπλέον δομική υποστήριξη, επιπλέον κομμάτια και προσθέτουν βάρος στο αεροσκάφος. Αλλά μέχρι πρόσφατα δεν ήταν δυνατόν να τα αποφύγει κανείς» αναφέρει η εταιρεία.

Αξιοποιώντας σύγχρονες μικροκάμερες και επίπεδες οθόνες που είναι διαθέσιμες σήμερα, η Spike Aerospace υποστηρίζει ότι μπορεί να εξαφανίσει όλα τα κατασκευαστικά ζητήματα που προκύπτουν για τα αεροσκάφη, μειώνοντας παράλληλα το βάρος. Επιπλέον, το ομαλότερο εξωτερικό της ατράκτου θα έχει θετικές επιπτώσεις στην πτήση του αεροσκάφους.

SPIKE AEROSPACE

«Ο σχεδιασμός του υπερηχητικού τζετ ήδη ενσωματώνει τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες, περιλαμβανομένων συνθετικών υλικών και προηγμένων ηλεκτρονικών συστημάτων και συστήματος προώθησης. Ο σχεδιασμός εσωτερικού και η καμπίνα άνευ παραθύρων είναι μία επιπλέον καινοτομία που ενσωματώνεται στο σχέδιο» καταλήγει η εταιρεία.

 

Προτεινόμενα για εσάς