Το SkyDrive έγινε και επίσημα OneDrive

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014 18:03
UPD:18:03
MICROSOFT

Η μετονομασία είναι πλέον επίσημη και το website με τις  αντίστοιχες εφαρμογές είναι πλέον διαθέσιμα, με το νέο τους όνομα, από σήμερα.

A- A A+

Ήδη από τον Ιανουάριο η Microsoft είχε ανακοινώσει την μετονομασία της υπηρεσίας αποθήκευσης δεδομένων από SkyDrive σε OneDrive, μετά τη δικαστική διαμάχη με τη βρετανική Sky Broadcasting.

Η μετονομασία είναι πλέον επίσημη και το website με τις  αντίστοιχες εφαρμογές είναι πλέον διαθέσιμα, με το νέο τους όνομα, από σήμερα.

Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους κωδικούς τους για είσοδο στους λογαριασμούς τους, ενώ μπορεί να γίνει και λήψη της αντίστοιχης εφαρμογής OneDrive για χρήση σε οποιαδήποτε πλατφόρμα (λειτουργικά συστήματα Windows ή Mac, κονσόλα Xbox, συσκευές smartphone ή tablet με λειτουργικό Windows Phone, iOS ή Android).

Ο κάθε χρήστης, εκτός από τα 7GB αποθηκευτικού χώρου που μπορεί να έχει δωρεάν, μπορεί να κερδίσει επιπλέον έως και 5GB, τμηματικά ανά 500MB. Αυτό μπορεί να γίνει εάν έως και δέκα φίλοι του χρήστη εγγραφούν στην υπηρεσία χρησιμοποιώντας το link του χρήστη.

Παράλληλα, άλλα 3GB προσφέρονται δωρεάν εάν χρησιμοποιηθεί η λειτουργία αυτόματου backup φωτογραφιών.

Επιπρόσθετα, η υπηρεσία της Microsoft έχει αποκτήσει και ορισμένα νέα χαρακτηριστικά, όπως το αυτόματο backup της κάμερας από συσκευές Android. Μέχρι σήμερα η δυνατότητα πραγματοποίησης backup μέσω της εφαρμογής για την πλατφόρμα Android δεν ήταν εφικτή.

Προτεινόμενα για εσάς