Στήριξη Σαμαρά στον Β. Μιχαλολιάκο

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014 16:06
UPD:17:00
Eurokinissi/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς με τον δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο παρακάθησαν σε γεύμα στο εστιατόριο Belle Amie στο Πασαλιμάνι.

A- A A+

Τη στήριξή του στον δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σημειώνοντας, σε γεύμα τους στο Πασαλιμάνι, ότι πέρα και πάνω από κόμματα, ο κ. Μιχαλολιάκος κατάφερε μέσα σε μια θητεία να αλλάξει τον Πειραιά.  

«Και βέβαια κανείς δεν αλλάζει έναν πετυχημένο δήμαρχο- πρότυπο. Αν θα πει το ναι, αν θα πει το όχι, δεν το ξέρω εγώ. Είναι δικιά του η επιλογή. Εγώ ελπίζω να πει το ναι για το καλό του Πειραιά μας», δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Από πλευράς, του, ο δήμαρχος Πειραιά χαρακτήρισε τον Αντ. Σαμαρά ως τον πιο επιτυχημένο Πρωθυπουργό των τελευταίων δεκαετιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες συζήτησαν για πάνω από μία ώρα για όλα τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και για το θέμα των παραχωρήσεων χώρων που ανήκουν στο δήμο. Συζήτηση επίσης έγινε και για τις επικείμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

«Στον Πειραιά, το ρολόι θα χτυπήσει στην ώρα του. Δεν θα κηρύξω τώρα την έναρξη του προεκλογικού αγώνα», δήλωσε επίσης ο κ. Μιχαλολιάκος.

Ο κ. Μιχαλολιάκος, ερωτηθείς αν αποδέχεται το χρίσμα από τον πρωθυπουργό, τόνισε ότι η σχέση του με τον Αντώνη Σαμαρά είναι πολύ παλιά και συμπληρώνει περίπου 40 χρόνια. «Δεν περίμενα σήμερα την επιβεβαίωση, που ήταν και πολύ θερμή» τόνισε και πρόσθεσε ότι «ήταν μια από τις πολλές συναντήσεις που γίνονται και θα γίνονται».

«Νιώθω ασφαλής ως πολίτης, που η Ελλάδα έχει έναν πρωθυπουργό μαχόμενο και του εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου να είναι αυτός που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και τα μνημόνια. Είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρει», τόνισε.

Ο δήμαρχος Πειραιά δήλωσε τέλος ότι η πλατεία στο Πασαλιμάνι, σε λίγους μήνες θα αλλάξει όψη, αναφέροντας ότι είναι στο πρόγραμμα ουσιαστική και ριζική ανάπλαση.

Ανάλογες δηλώσεις σχετικά με τον χρόνο της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του είχε κάνει ο κ. Μιχαλολιάκος και νωρίτερα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. 

Όπως ειπε, δεν θα ήθελε να ανακοινώσει κάτι επισήμως και να βάλει την πόλη σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. «Το αν θα είμαι υποψήφιος θα το πω εγώ και όχι τα κόμματα», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Κόμμα μου είναι ο Πειραιάς».

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του αντιδημάρχου Γιάννη Μελά, ο οποίος ήταν στον συνδυασμό του στις προηγούμενες εκλογές, είπε ότι σέβεται το δικαίωμα του καθενός να θέτει τη φιλοδοξία του στην κρίση των πολιτών, αλλά και το δικαίωμα των κομμάτων, όσο και αν έχουν αποδυναμωθεί και αποσυνδεθεί από την ίδια την κοινωνία, να θέλουν να επιβάλουν δημάρχους.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή