Μπάσκετ: «Άλωσε» τη Νέα Σμύρνη ο Άρης

Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014 18:05
UPD:18:11
G4PHOTOS/ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ

Οι γηπεδούχοι, πλέον, σε περίπτωση νίκης του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ (αύριο) θα βρεθούν στην 3η θέση του πίνακα.

A- A A+

Ο Άρης έκανε τη μεγάλη έκπληξη της 18ης αγωνιστικής στην Α1 μπάσκετ. Έξι ημέρες μετά τη συντριβή στον τελικό του Κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό, η ομάδα της Θεσσαλονίκης πέρασε νικηφόρα από το κλειστό της Νέας Σμύρνης, υποχρεώνοντας τον Πανιώνιο σε ήττα με 68-63.

Οι γηπεδούχοι, πλέον, σε περίπτωση νίκης του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ (αύριο) θα βρεθούν στην 3η θέση του πίνακα. Πελεκάνος (15π.) και Βεζένκοφ (13π., 3/5 τρ.) έκαναν τη ζημιά στους «κυανέρυθρους», ενώ σημαντική ήταν και η βοήθεια του Αθηναίου που τελείωσε τον αγώνα με 16 πόντους.

Εκτός του Κάρτερ (16π.) οι γηπεδούχοι είχαν σε κακή μέρα τους υπόλοιπους παίκτες τους. Για τον Πανιώνιο η 2η εφετινή εντός έδρας ήττα ήρθε απόλυτα φυσιολογικά, βάσει της εικόνας των δύο ομάδων στο παρκέ, ενώ από την άλλη πλευρά οι «κίτρινοι» του Μίλαν Μίνιτς εξασφάλισαν ουσιαστικά την παραμονή τους και, πλέον, βάζουν στόχο την είσοδό τους στα πλέι οφ. 

Την παραμονή του στην κατηγορία εξασφάλισε ουσιαστικά ο Κολοσσός Ρόδου, μετά τη σημερινή του νίκη επί του Πανελευσινιακού στο «Βενετόκλειο» με 67-57. Με τους Στεφανίδη και Σμιθ (17 και 15 πόντους) να κάνουν τη διαφορά οι Ροδίτες πήραν το «δίποντο», ενώ,πλέον, τα πράγματα για την ομάδα της Ελευσίνας δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο σε ό,τι αφορά το μέλλον τους στην κατηγορία. Ο Φαγιέ με 25 πόντους ήταν ο κορυφαίος των φιλοξενούμενων.

«Ζωντανός» στο παιχνίδι της παραμονής έμεινε ο Ίκαρος Χαλκίδας μετά την εντός έδρας επιτυχία επί των Τρικάλων με 81-74, στο ντεμπούτο του Θανάση Γιαπλέ στον πάγκο. Οι γηπεδούχοι μπορεί να παραμένουν στην τελευταία θέση του πίνακα (σ.σ. με τον Ηλυσιακό) αλλά πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής από τους Θεσσαλούς και τον Πανελευσινιακό. Η μάχη για τη σωτηρία συνεχίζεται για το συγκρότημα του Κώστα Φλεβαράκη, που πάλεψε, αλλά σε ένα ακόμη εκτός έδρας ματς δε μπόρεσε να αποφύγει την ήττα.

ICON/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ

Η γνωστή...τριάδα των Αμερικανών του ΚΑΟΔ, Βον, Τζόουνς και Μπράουν (15, 17 και 21 πόντους) «έδρασε» και στα Ιλίσια. Η ομάδα της Δράμας πήρε μεγάλο «διπλό» με 74-70 επί του Ηλυσιακού, αποτέλεσμα που καθιστά το μέλλον των γηπεδούχων στην Α1 ακόμη πιο σκοτεινό. Ο Πίγκραμ με 23 πόντους ξεχώρισε από τον Ηλυσιακό.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις