Μπάσκετ Α1: Η Κηφισιά σταμάτησε και τον Πανιώνιο

Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 20:32
UPD:21:12
ICON PRESS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Ούτε ο Πανιώνιος κατόρθωσε να αλώσει την πανίσχυρη έδρα της Νέας Κηφισιάς, με το «Ζηρίνειο» να αποδεικνύεται απόρθητο για τους «κυανέρυθρους». Η ομάδα των βορείων προαστίων νίκησε το συγκρότημα της Νέας Σμύρνης με 64-60 στην τελευταία συνάντηση της 17ης αγωνιστικής, έκανε άλλο ένα βήμα για την κατάκτηση της πέμπτης ενώ έστειλε τον Πανιώνιο στην τρίτη. 

Με τον Κάρτερ εκτελεστή από τα 6.75 και τον Σκορδίλη κυρίαρχο της ρακέτας, ο Πανιώνιος ήλεγξε το παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο τον βρήκε στο +4 (16-20). Ωστόσο, στη δεύτερη περίοδο ο Ψαθάς βρήκε τους διαδρόμους κοντά στο αντίπαλο καλάθι, με τον Έλληνα φόργουορντ να σκοράρει 6 πόντους σε αυτό το διάστημα.

Ταυτόχρονα, ο Βασίλιεβιτς έδωσε λύσεις από τα 6.75 και οι γηπεδούχοι με εξαιρετική άμυνα έτρεξαν επιμέρους σκορ 20-10 και πήραν το δρόμο προς τα αποδυτήρια με ανατροπή (36-30). Στην τρίτη περίοδο οι «κυανέρυθροι» προσπάθησαν να ανακτήσουν το προβάδισμα, αλλά Κρόκερ μέσα στη ρακέτα και Βασίλιεβιτς από τα 6.75 κράτησαν τη διαφορά για τους γηπεδούχους (47-42).

Μάχη «σώμα με σώμα» έγινε στον επίλογο του αγώνα, με τον ΜακΚόλουμ να σεληνιάζεται και με 10 διαδοχικούς πόντους του (2 τρίποντα) χάρισε στον Πανιώνιο την ανατροπή (51-54 στο 37΄). Ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν πιο συγκεντρωμένοι, ο ΜακΚόλουμ σίγησε στην επίθεση και η Νέα Κηφισιά χάρη στην ευστοχία των Βασίλιεβιτς, Μπάρλου από τις βολές στο τελευταίο λεπτό πήρε σπουδαία νίκη, που της επιτρέπει να κάνει όνειρα ακόμη και για την τετράδα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις