Σούπερ Λίγκα: «Λύτρωσε» τη Ξάνθη ο Γούτας στο 89΄

Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014 16:56
UPD:17:37
ΑΠΕ-ΜΠΕ
A- A A+

Ο Δημήτρης Γούτας «λύτρωσε» τη Ξάνθη στο 89ο λεπτό. Με το γκολ που πέτυχε στην εκπνοή του αγώνα η ακριτική ομάδα επικράτησε 1-0 της Καλλονής στο εναρκτήριο ματς της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Μετά από 8 αγωνιστικές χωρίς νίκη (6 ήττες, 2 ισοπαλίες) η Ξάνθη επέστρεψε στα «τρίποντα», έστω και με το...χιτσκοκικό φινάλε στα Πηγάδια.

Στο δεύτερο παιχνίδι του ως προπονητής της ακριτικής ομάδας ο Νίκος Κεχαγιάς κατάφερε να οδηγήσει τη Ξάνθη στη νίκη, χάρις στην οποία οι γηπεδούχοι πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα. 

Οι φιλοξενούμενοι, έφτασαν μία ανάσα από την 3η ισοπαλία τους στο πρωτάθλημα, ωστόσο, λύγισαν στο τέλος. Ουσιαστικά, πάντως, δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα με την παραμονή τους στη Σούπερ Λίγκα, στην «παρθενική» τους συμμετοχή στα μεγάλα σαλόνια του κορυφαίου τη τάξει ελληνικού πρωταθλήματος. 

Οι λιγοστοί οπαδοί που βρέθηκαν στα Πηγάδια μόνο που δεν κοιμήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο. Οι δύο ομάδες έπαιξαν κακό ποδόσφαιρο, με πολλά λάθη στον χώρο της μεσαίας γραμμής και ελάχιστες έως μηδαμινές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Το σουτ του Μπαξεβάνη στο 24΄ που έφυγε λίγο άουτ ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η ακριτική ομάδα στα πρώτα 45 λεπτά, ενώ από την πλευρά της η Καλλονή δεν απείλησε ούτε μία φορά το τέρμα του Κυριακίδη, που ήταν θεατής στον αγώνα. Η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη, πάντως, πέτυχε το στόχο της που ήταν το μηδέν στην άμυνα.

Οι γηπεδούχοι ήταν πιο επιθετικοί στο δεύτερο μέρος, αλλά και πάλι δεν είχαν την «καθαρή» ευκαιρία για να σκοράρουν. Δύο σουτ του Μάνταλου δεν ανησύχησαν τον Σιδεράκη που ήταν σε σωστή θέση. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα τελείωνε ισόπαλο, στο 89΄ από τη σέντρα του Κάλβο ο Γούτας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σιδεράκη «λυτρώνοντας» τους γηπεδούχους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις