Δεν κάνει πίσω για Βουδούρη η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση σε Σ. Κεδίκογλου και ΜΜΕ για διαστρέβλωση των θέσεων του κόμματος με αφορμή τις δηλώσεις Σταθάκη
Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014 18:31
UPD:18:34
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
A- A A+

Αποφασισμένη να προχωρήσει χωρίς εκπτώσεις στην πολιτική των αμφίπλευρων ανοιγμάτων, παρά τις τυχόν διαφωνίες που θα προκύψουν, όπως στην περίπτωση της υποψηφιότητας του Οδυσσέα Βουδούρη, είναι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, παράλληλα με τις εξελίξεις στο Κυπριακό και την εκδήλωση της ερχόμενης Δευτέρας όπου και θα παρουσιαστούν επίσημα ο υποψήφιος για το Δήμο της Αθήνας Γαβριήλ Σακελλαρίδης και η υποψήφια για την περιφέρεια Αττικής Ρένα Δούρου.

Από την πλευρά της η ηγεσία του κόμματος φέρεται ενοχλημένη από τις αντιδράσεις για την υποψηφιότητα του κ. Βουδούρη, κυρίως διότι, όπως λέει ηγετικό στέλεχος, «όσοι αντιδρούν δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεφύγει από τα στενά όρια του 4% και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην τόσο απαραίτητη και ταυτόχρονα επιτακτική ανάγκη για αλλαγή σελίδας στη χώρα μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες του naftemporiki.gr αντίστοιχα προβλήματα συναντά η ηγεσία του κόμματος και στη Θεσσαλονίκη όπου αναζητείται εδώ και καιρό πρόσωπο που να μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις το δήμο, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ η περίπτωση να στηριχθεί ο νυν δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης «σκοντάφτει» στις ισχυρές αντιδράσεις τοπικών στελεχών του κόμματος.    

Την ίδια ώρα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου και σε μερίδα των ΜΜΕ για την «νέα προσπάθεια διαστρέβλωσης των θέσεών του», με αφορμή τα όσα δήλωσε στη χθεσινή εκδήλωση του TVXS ο υπεύθυνος του τομέα ανάπτυξης του κόμματος Γιώργος Σταθάκης για την ανάγκη αύξησης των φορολογικών εσόδων και «όχι των φόρων», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η θέση του κ. Σταθάκη, δεν είναι καινούρια, αλλά πρόκειται «για βασικό άξονα του φορολογικού συστήματος που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο χαρακτηρίζεται από τη δίκαιη κατανομή των βαρών και την αποτελεσματικότητα στην είσπραξη των φορολογικών εσόδων και κινείται στον αντίποδα της φορολογικής ασυλίας των πλουσίων, της φοροδιαφυγής, καθώς και της επιβάρυνσης των μεσαίων και ασθενέστερων στρωμάτων που επιβάλλει η μνημονιακή κυβέρνηση».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή