ΚΕΔΕ: Να εξασφαλιστεί η μετεκλογική λειτουργία των δήμων και περιφερειών

Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014 15:55
UPD:16:06
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο γγ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και δήμαρχος Αμφιλοχίας, Απ. Κοιμήσης (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Σοβαρό θέμα διαφύλαξης της νομιμότητας των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, αλλά και της μετεκλογικής λειτουργίας των δήμων και των περιφερειών της χώρας ανακύπτει μετά την απόφαση του ΣτΕ που κρίνει αντισυνταγματικό το δικαίωμα ψήφου σε ψηφοφόρους χωρίς ελληνική ιθαγένεια, σημείωσε ο γγ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και δήμαρχος Αμφιλοχίας, Απ. Κοιμήσης, ζητώντας την εξασφάλισή τους από την κυβέρνηση.

Ο κ. Κοιμήσης, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, όπου συζητείτο το θέμα, τόνισε η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι αυτή που μέσω των συνεδρίων της ανέδειξε το θέμα της κοινωνικής ενσωμάτωσης των νομίμων μεταναστών στη χώρα μας, ώστε να αποκτήσουν και δικαίωμα ψήφου στις τοπικές εκλογές.

Η ΚΕΔΕ κάλεσε τα κόμματα να εκφράσουν από τώρα τη βούλησή τους, ώστε στην προσεχή συνταγματική αναθεώρηση να περιγραφεί μια ασφαλής μεταναστευτική πολιτική που θα οδηγεί στην ομαλή κοινωνική ενσωμάτωση των μεταναστών, συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος ψήφου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή