Στενό μαρκάρισμα στο ΠΑΣΟΚ για την ψήφο των μεταναστών

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014 14:32
UPD:14:34
FOSPHOTOS/Alexandros Katsis

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, η επίμαχη τροπολογία συνιστά «συντηρητική αναδίπλωση και υιοθέτηση της ακροδεξιάς ατζέντας από την κυβέρνηση Σαμαρά».

A- A A+

Την αντίθεσή τους στον αποκλεισμό των μεταναστών από τις αυτοδιοικητικές εκλογές επαναλαμβάνουν σήμερα ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ, στρέφοντας τα πυρά τους στο ΠΑΣΟΚ, δεδομένου ότι η σχετική τροπολογία καταργεί τον νόμο Ραγκούση.

Το Κίνημα υποστήριξε χθες ότι η συγκεκριμένη αλλαγή είναι αναγκαία, λόγω αμετάκλητης απόφασης του ΣτΕ, το οποίο έκρινε αντισυνταγματική την συμμετοχή στο εκλογικό  σώμα  κατηγοριών ψηφοφόρων που δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ δεν πείστηκαν από την συγκεκριμένη απάντηση του Κινήματος, ενώ και η Νεολαία ΠΑΣΟΚ έχει εκφράσει ενστάσεις για το ίδιο ζήτημα.

«Η στάση του ΠΑΣΟΚ ως νεροκουβαλητής της Ν.Δ. είναι γνωστή», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας: «Αυτό όμως δεν το απαλλάσσει από τις ευθύνες του και από το ότι οφείλει  να εξηγήσει για ποιους λόγους καταργεί τη ρύθμιση που το ίδιο είχε ψηφίσει και ποιον ακριβώς στόχο "δημοσιονομικής προσαρμογής"  υπηρετεί η εν λόγω τροπολογία».

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, η επίμαχη τροπολογία συνιστά «συντηρητική αναδίπλωση και υιοθέτηση της ακροδεξιάς ατζέντας από την κυβέρνηση Σαμαρά».

Για οχύρωση του ΠΑΣΟΚ πίσω από τις αποφάσεις του ΣτΕ κάνει λόγο η Δημοκρατική Αριστερά, τονίζοντας όμως πως παρόλα αυτά δεν μπορεί να γίνει απόκρυψη της «διολίσθησής του σε συντηρητικές πολιτικές».

Όπως αναφέρει, «η υποστήριξη εκ μέρους του, της τροπολογίας που στερεί στους μετανάστες το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι συνιστά δημοκρατική υποχώρηση.

Η ΔΗΜΑΡ επαναλαμβάνει ότι η συγκεκριμένη τροπολογία πρέπει να καταψηφιστεί  απ’ όλα τα κόμματα  «που δεν θέλουν να κυριαρχήσει στη δημόσια ζωή η ακροδεξιά ατζέντα».

Νεολαία ΠΑΣΟΚ: Νερό στον μύλο του εθνικιστικού λαϊκισμού

Εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη από την ηγεσία του Κινήματος εκφράζει η Νεολαία ΠΑΣΟΚ που σημειώνει πως «η δικαιολογία για την απόφαση του ΣτΕ δεν είναι παρά η φενάκη για την κατάργηση της πρόβλεψης αυτής, καθώς η Δεξιά παράταξη είχε εξαγγείλει την απόσυρση της πολύ πριν».

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται πως η απόφαση της κυβέρνησης για την κατάργηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι των νόμιμα διαμενόντων μεταναστών «ρίχνει νερό στον μύλο του εθνικιστικού λαϊκισμού».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή