Κίνα: Έντεκα νεκροί «τρομοκράτες» στην Σιντζιάνγκ

Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014 15:47
UPD:16:03
REUTERS/CHINA DAILY

«Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι τρομοκράτες είχαν άγνωστο αριθμό φιαλών με υγροποιημένο φυσικό αέριο στο αυτοκίνητο, τις οποίες προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν ως βόμβες αυτοκτονίας (φωτ. αρχείου)».

A- A A+

Έντεκα «τρομοκράτες» σκοτώθηκαν σε επίθεση στην επαρχία Σιντζιάνγκ της Κίνας, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, στο τελευταίο περιστατικό βίας που σημειώνεται στο συγκεκριμένο τμήμα της χώρας, όπου υπάρχει μεγάλος μουσουλμανικός πληθυσμός.

«Οι τρομοκράτες, οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα, επιτέθηκαν σε ομάδα αστυνομικών που συγκεντρώνονταν μπροστά στην πύλη ενός πάρκου για περιπολία ρουτίνας κατά τις 4 μ.μ, στην κομητεία Γούσι της περιφέρειας Άκσου», σύμφωνα με το πρακτορείο.

«Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι τρομοκράτες είχαν άγνωστο αριθμό φιαλών με υγροποιημένο φυσικό αέριο στο αυτοκίνητο, τις οποίες προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν ως βόμβες αυτοκτονίας. Πολλοί τρομοκράτες σκοτώθηκαν επί σκηνής» συμπληρώνεται.

Οκτώ σκοτώθηκαν από την αστυνομία και τρεις από τις βόμβες τους, επεσήμανε το πρακτορείο.

Η επαρχία Σιντζιάνγκ, όπου ζουν μουσουλμάνοι Ουιγούροι και η οποία βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο της χώρας στα σύνορα με την Κεντρική Ασία, είναι θέατρο βίαιων συγκρούσεων εδώ και χρόνια, για τα οποία η κινεζική κυβέρνηση κατηγορεί ισλαμιστές αντάρτες και αυτονομιστές που επιθυμούν να δημιουργήσουν στην περιοχή ανεξάρτητο κράτος υπό το όνομα «Ανατολικό Τουρκεστάν».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή