Αλ. Μητρόπουλος: Συνεχίζουν ακάθεκτοι τον ακρωτηριασμό του κράτους

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014 17:24
UPD:17:25
Eurokinissi/EUROKINISSI

Ο υπεύθυνος Διοικητικής Μεταρρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μητρόπουλος (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Για «ακρωτηριασμό του κράτους» και «τυφλές διώξεις» στο Δημόσιο κάνει λόγο ο υπεύθυνος Διοικητικής Μεταρρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μητρόπουλος, σε σχόλιό του για το νομοσχέδιο αναφορικά με το κλείσιμο 23 φορέων που  κατατέθηκε στη Βουλή.

Όπως επισημαίνει ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το παρόν ν/σ η κυβέρνηση «καταργεί 23 φορείς, απολύει τους υπαλλήλους που υπηρετούν με σχέση ΙΔΑΧ και άλλους συμβασιούχους και προετοιμάζει νέες απολύσεις για τους μονίμους με προθάλαμο τη διαθεσιμότητα».

Κι όλα αυτά, παρατηρεί ο κ. Μητρόπουλος, «γίνονται παρά το ότι, με μόλις χθεσινά στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το Ελληνικό Δημόσιο είναι το πλέον ολιγοπρόσωπο σε αριθμό υπαλλήλων στην Ευρώπη των 47, με 597.259 υπαλλήλους συνολικά, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι μόνιμοι, οι ΙΔΑΧ, αλλά και όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί, από τους δικαστικούς, τους στρατιωτικούς, τους άνδρες και τις γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας όλων των βαθμών, μέχρι τους ιερείς και τους πάσης φύσεως λειτουργούς».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή