Φοβάται τον διχασμό, αλλά δεν αποσύρεται ο Ν. Κακλαμάνης

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014 17:57
Eurokinissi/ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ

O κ. Κακλαμάνης (φωτ. αρχείου) αναγνώρισε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η διπλή υποψηφιότητα να φέρει διχασμό στην παράταξη.

A- A A+

Ευθύνες στον Πρωθυπουργό για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το ζήτημα της υποψηφιότητας για τον Δήμο Αθηναίων ρίχνει ο Νικήτας Κακλαμάνης, που δηλώνει αποφασισμένος να παραμείνει στη μάχη παρότι αυτό θα βλάψει τη Ν.Δ.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, ο «αντάρτης» Νικήτας Κακλαμάνης, καταλόγισε στον πρόεδρο της ΝΔ αθέτηση συμφωνίας, καθώς όπως αποκάλυψε ο κ. Σαμαράς του είχε πει ότι θα συζητούσε μαζί του πριν λάβει οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με την υποψηφιότητα για τον Δήμο της Αθήνας.

Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη ποτέ και όπως εξηγεί ο ίδιος, του ανακοίνωσαν τηλεφωνικά ότι ο πρόεδρος θα στηρίξει τον Άρη Σπηλιωτόπουλο. Η κίνηση αυτή, ώθησε τον κ. Κακλαμάνη να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, ενώ απέρριψε το ενδεχόμενο η εξαίρεσή του να αποτελεί «απάντηση» του Αντώνη Σαμαρά στην επιλογή που είχε κάνει να στηρίξει την Ντόρα Μπακογιάννη για την προεδρία της Ν.Δ.: 

«Κάποιος εύκολα θα μπορούσε να πει ότι ο Αντώνης είναι πικαρισμένος επειδή στήριξα την Ντόρα αλλά αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ. Αν ο Αντώνης αποφάσιζε μόνος του πιθανότατα θα είχε αποφασίσει διαφορετικά, υπάρχουν γύρω του άνθρωποι που δεν με συμπαθούν». 

Παράλληλα, ο κ. Κακλαμάνης αναγνώρισε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η διπλή υποψηφιότητα να φέρει διχασμό στην παράταξη, κάτι όμως που φαίνεται ότι δεν τον επηρεάζει καθώς όπως δήλωσε αυτό θα πρέπει να απασχολήσει τον πρόεδρο του κόμματος «τον φίλο μου τον Αντώνη Σαμαρά».

Οι λόγοι, μάλιστα, για τους οποίους δεν πρόκειται να αποσύρει την υποψηφιότητά του είναι γιατί θεωρεί τον κ. Καμίνη αποτυχημένο, ενώ ο ίδιος έχει αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, τα οποία δεν διαθέτει ο κ. Σπηλιωτόπουλος. Εξάλλου, αποκάλυψε ότι έχει συναντηθεί με την κ. Εβερτ και «μέχρι τη Δευτέρα θα έχει ξεκαθαριστεί αν θα κατέβει ως υποψήφια δήμαρχος».

Σε ό,τι αφορά το ψηφοδέλτιο που θα παρουσιάσει μετά το Πάσχα, οι άνθρωποι που θα συμμετάσχουν θα είναι πρόσωπα διακριτά από άλλους πολιτικούς χώρους. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή