Άγκυρα: Η αστυνομία διέλυσε διαδηλωτές μπροστά στο κοινοβούλιο

Ζητούσαν απελευθέρωση κρατούμενων στρατιωτικών
Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014 14:37
UPD:15:04
REUTERS/UMIT BEKTAS
A- A A+

Η τουρκική αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διαλύσει εκατοντάδες ανθρώπους οι οποίοι πορεύονταν προς το κτήριο του κοινοβουλίου στην Άγκυρα για να ζητήσουν την απελευθέρωση αξιωματικών καταδικασμένων για συνωμοσία κατά της κυβέρνησης, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

REUTERS/UMIT BEKTAS

Οι δυνάμεις καταστολής επενέβησαν με δακρυγόνα και εκτοξευτήρες νερού για να απωθήσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας έπειτα από έκκληση πολλών ενώσεων και στη συνέχεια άρχισαν να κατευθύνονται προς το κτήριο του κοινοβουλίου, διευκρίνισε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan και το Γαλλικό Πρακτορείο.

REUTERS/STRINGER/TURKEY
REUTERS/STRINGER/TURKEY

«Ελευθερία στους πατριώτες» και «Όχι στη συνωμοσία» ήταν τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές, οι οποίοι κατήγγελλαν την τύχη που επιφυλάχθηκε σε πολλές εκατοντάδες αξιωματικούς, απόστρατους ή εν ενεργεία, μεταξύ των οποίων ένας πρώην αρχηγός του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων, στους οποίους επιβλήθηκαν το 2012 και το 2013 πολύ βαριές ποινές κάθειρξης σε δύο πολύκροτες υποθέσεις συνωμοσίας.

Καθώς έχει εμπλακεί σ' ένα χωρίς προηγούμενο σκάνδαλο διαφθοράς το οποίο ξέσπασε στα μέσα Δεκεμβρίου, ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έτεινε το χέρι προς το στρατό ανακοινώνοντας πως τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής νέας δίκης για τους συγκεκριμένους στρατιωτικούς.

Το γενικό επιτελείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων ζήτησε επίσης την αναθεώρηση των δύο βασικών δικών, υποστηρίζοντας ότι οι αποδείξεις σε βάρος των ανδρών του ήταν κατασκευασμένες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή