Στο «μικροσκόπιο» τα ευρήματα από το διαμέρισμα της Γενναδίου

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014 14:40
UPD:15:16
G4PHOTOS/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΑΣ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ Δ

Οπλισμός που βρέθηκε από τις έρευνες της αντιτρομοκρατικής.

A- A A+

Σε εργαστηριακές εξετάσεις από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται να υποβληθεί ο βαρύς οπλισμός που εντοπίστηκε χθες στο πλαίσιο επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα στην οδό Γενναδίου 43 στου Γκύζη.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερις τούρκοι, κουρδικής καταγωγής, οι οποίοι, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών

Πρόκειται συγκεκριμένα για έναν 25χρονο, έναν 33χρονο, έναν 41χρονο και έναν 49χρονο σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, παράνομη κατοχή από κοινού οπλισμού και εκρηκτικών υλών και λοιπών ειδών πολεμικού υλικού, πλαστογραφία μετά χρήσεως και παράνομη είσοδο στη χώρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Αστυνομικοί φρουρούν την περιοχή γύρω από την πολυκατοικία της οδού Γενναδίου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. ο 49χρονος ταυτίζεται δακτυλοσκοπικά με διεθνώς διωκόμενο για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C, για τον οποίο ζητείται η έκδοσή του στην Τουρκία, ενώ σε βάρος του εκκρεμεί ελληνικό και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για εμπλοκή του στην υπόθεση έκρηξης στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης τον Οκτώβριο του 2011.

G4PHOTOS/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΑΣ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ Δ

Τα στοιχεία του 33χρονου συλληφθέντα δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί επίσημα και το δελτίο αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού που βρέθηκε στην κατοχή του είναι πλαστό, ενώ ο 25χρονος στερείτο εγγράφων, δήλωσε στοιχεία ταυτότητας και αναμένεται η ταυτοποίησή του.

Παράλληλα διερευνάται η ταυτότητα του 41χρονου, καθώς τα στοιχεία που αναγράφονται στην άδεια παραμονής που κατείχε ήταν πλαστά και δεν ταυτίζονται με υπαρκτό πρόσωπο στην Τουρκία. Σύμφωνα μάλιστα με πηγές, εξετάζεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για πρόσωπο που αναζητείται από τις τουρκικές αρχές για τη δολοφονία ιδιοκτήτη αυτοκινητοβιομηχανίας το 1996.

G4PHOTOS/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΑΣ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ Δ

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αρχών οι τέσσερις συλληφθέντες είχαν νοικιάσει τον τελευταίο χρόνο ως Σύροι το διαμέρισμα στην οδό Γενναδίου 43 στου Γκύζη, όπου βρέθηκε βαρύς οπλισμός, χειροβομβίδες, ζελατοδυναμίτιδα, πυροκροτητές και υλικό της οργάνωσης DHKP-C.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας οι τέσσερις συλληφθέντες παρακολουθούνταν τις τέσσερις τελευταίες ημέρες έπειτα από ανώνυμο τηλεφώνημα. Μέχρι στιγμής εμφανίζονται αρνητικοί στο να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία, ενώ η Αντιτρομοκρατική, που συνεχίζει τις έρευνες, εξετάζει τις διασυνδέσεις τους, αλλά και το ενδεχόμενο εμπλοκής τους στην υπόθεση του «φουσκωτού οπλοστασίου» που είχε εντοπιστεί στη Χίο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή