Δεν δίνει η κυβέρνηση στη Βουλή τη «λίστα Νικολούδη»

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014 10:54
UPD:10:56
FOSPHOTOS/ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΜΥΡΙΛΛΑΣ
A- A A+

Δεν δίνει η κυβέρνηση στη Βουλή την «λίστα Νικολούδη» που φέρεται να ελέγχει και πολιτικά πρόσωπα, σύμφωνα με γραπτές απαντήσεις των Υπουργών Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου και Οικονομικών Γ. Στουρνάρα στους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλή και Αλ. Μητρόπουλο.

Αφορμή για την ερώτηση ήταν η υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και η έρευνα της Αρχής για την καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος» που ελέγχει πολιτικούς, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες κ.α.

«Δεν επιτρέπεται κατά νόμον η παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας εις οιονδήποτε για την πορεία του ανακριτικού έργου διαρκούσης της κυρίας ανακρίσεως, πολλώ δε μάλλον η κατάθεση σε οποιανδήποτε άλλη Αρχή οιουδήποτε εγγράφου της ανακρίσεως», τονίζει ο Χ. Αθανασίου δηλώνοντας ότι ο Υπουργός δεν παρεμβαίνει στο έργο της απονομής δικαιοσύνης.

«Κατά τη ρητή διάταξη του άρθρου 241 ΚΠΔ η ανάκριση είναι μυστική (γίνεται…χωρίς δημοσιότητα), αυτό δε προβλέπεται λόγω της φύσεως και των ιδιαιτεροτήτων του ανακριτικού έργου, αλλά και, κυρίως επί σκοπώ διασφαλίσεως της αποτελεσματικότητας των ανακριτικών ενεργειών», προσθέτει.

Ο δε Υπουργός Οικονομικών παραπέμπει στη Βουλή επισημαίνοντας ότι η «Αρχή Νικολούδη» ελέγχεται κοινοβουλευτικά σύμφωνα με το 138Α άρθρο του Κανονισμού της Βουλής.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή