Φούλε: Η Τουρκία συνέβαλε στην επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014 16:42
UPD:16:47
EPA/JULIEN WARNAND

Ο αρμόδιος επίτροπος για τη διεύρυνση της Ε.Ε. Στέφαν Φούλε.

A- A A+

Τη θέση ότι η Τουρκία συνέβαλε τις τελευταίες εβδομάδες στην επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό εξέφρασε ο αρμόδιος επίτροπος για τη διεύρυνση της Ε.Ε. Στέφαν Φούλε, μετά από συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και την επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Κάθριν Άστον. 

«Συμφωνήσαμε για το πόσο σημαντικό είναι για όλες τις πλευρές να υπάρξει συνολική επίλυση του Κυπριακού», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση. 

Ο ευρωπαίος επίτροπος χαρακτήρισε τον  διάλογο που διεξήχθη διεξοδικό και εποικοδομητικό και πρόσθεσε ότι η Ε.Ε. υπογράμμισε στην τουρκική πλευρά την ανάγκη να προχωρήσει σε διαβουλεύσεις με τις Βρυξέλλες για όλους τους νόμους, που σχετίζονται με την ενταξιακή διαδικασία και τα πολιτικά κριτήρια.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει ο κ. Φούλε, η Κομισιόν πρόκειται να αποστείλει γραπτώς στην Τουρκία τις παρατηρήσεις και τις ανησυχίες της σχετικά με τη συμβατότητα της τουρκικής νομοθεσίας για τη χρήση του Διαδικτύου προς το κοινοτικό κεκτημένο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή