Βίζα στον βασανισθέντα ουκρανό ακτιβιστή χορήγησε η Γερμανία

Θα επισκεφθεί τους γονείς του στο Χάγκεν
Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014 16:10
UPD:16:13
EPA/STR

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ράινισε Ποστ, ο κ. Μπουλάτοφ επιθυμεί να ταξιδέψει στη Γερμανία για να συναντήσει τους γονείς του που ζουν στο Χάγκεν, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

A- A A+

Ο ουκρανός αντικυβερνητικός ακτιβιστής Ντμίτρο Μπουλάτοφ, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Βίλνιους μετά την απαγωγή του και τα βασανιστήρια τα οποία υπέστη, διαθέτει πλέον βίζα Σένγκεν και μπορεί, εάν το επιθυμεί, να ταξιδέψει στη Γερμανία, όπως δήλωσε τη Δευτέρα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Ο κ. Μπουλάτοφ έλαβε βίζα Σένγκεν από τη γερμανική πρεσβεία προκειμένου να μπορέσει να φύγει από την Ουκρανία. Αυτή η βίζα Σένγκεν του προσφέρει τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή όχι μόνο να παραμείνει στη Λιθουανία, αλλά επίσης να ζήσει για ένα διάστημα στη Γερμανία», δήλωσε ο Μάρτιν Σέφερ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ράινισε Ποστ, ο κ. Μπουλάτοφ επιθυμεί να ταξιδέψει στη Γερμανία για να συναντήσει τους γονείς του που ζουν στο Χάγκεν, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

Η εφημερίδα αναφέρεται επίσης σε επιστολή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Συντηρητικής Νεολαίας Μπένεντικτ Πέτερινγκ προς τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, στην οποία του ζητεί να επέμβει υπέρ του ουκρανού ακτιβιστή ώστε να πραγματοποιήσει την επιθυμία του.

Ο κ. Πέτερινγκ ενδέχεται επικοινώνησε με τον κ. Μπουλάτοφ για το θέμα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Υπενθυμίζεται ότι ο τελευταίος είναι εκ των ηγετών του αντικυβερνητικού κινήματος οδηγών μηχανοκίνητων AutoMaidan της Ουκρανίας και έχει καταγγείλει ότι βασανίσθηκε φριχτά από ρωσόφωνους βασανιστές, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, τον σταύρωσαν και τον ανάγκασαν να «παραδεχτεί» ότι είναι «αμερικανός πράχτορας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή