Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση λογιστών με τον Χ. Θεοχάρη

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014 15:23
UPD:15:27
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

A- A A+

Χωρίς να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση των λογιστών με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.

Σύμφωνα με την αντιπροσωπεία των λογιστών που συναντήθηκαν μαζί του, ο κ. Θεοχάρης δήλωσε αναρμοδιος για μια σειρά θεμάτων που του έθεσαν.

Λογιστές και φοροτεχνικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Σύνταγμα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα πρόστιμα που προβλέπει η νομοθεσία για περιπτώσεις εκπρόθεσμης υποβολής φορολογικών δηλώσεων, αλλά και για τις ποινές που επιβάλλονται σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής φόρων.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Συντάγματος, ενώ στη συνέχεια μετέβησαν στο υπουργείο Οικονομικών.

Η νομοθεσία που ισχύει από την 01/01/2014 προβλέπει συγκεκριμένα:

  • πρόστιμο 1.000 ευρώ για όσους τηρούν απλογραφικά βιβλία σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής δήλωσης από την οποία απορρέει υποχρέωση καταβολής φόρου (έστω και ευρώ)
  • πρόστιμο 2.500 ευρώ για την ίδια παράβαση σε περίπτωση που η εκπρόθεσμη δήλωση υποβάλλεται από εταιρεία που τηρεί διπλογραφικά βιβλία.

Πάντως, η κυβέρνηση, τόσο διά του αρμόδιου υφυπουργού Γ. Μαυραγάνη όσο και για του γενικού γραμματέα Εσόδων Χ. Θεοχάρη έχει προαναγγείλει μειώσεις στα πρόστιμα που μπορεί να φτάσουν και το 50%.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις, καθώς και η κατάθεση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης στη Βουλή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή