ΣΑ ΟΗΕ: Σχέδιο απόφασης για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία θα καταθέσει η Γαλλία

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014 10:56
UPD:10:59
EPA/SALVATORE DI NOLFI

«Ζητούμε να υπάρξει μεγαλύτερη δραστηριοποίηση σε ό,τι αφορά τον ανθρωπιστικό τομέα και να ανοιχθούν προσβάσεις στις πόλεις για την αποστολή τροφίμων και φαρμάκων», δήλωσε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Σχέδιο απόφασης με το οποίο θα απαιτείται η πρόσβαση του πληθυσμού των αμάχων στην ανθρωπιστική βοήθεια στις πολιορκημένες πόλεις της Συρίας θα καταθέσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών η Γαλλία, από κοινού με άλλες χώρες, όπως ανακοίνωσε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.

«Είναι απολύτως σκανδαλώδες να το συζητάμε εδώ και πολύ καιρό και ο πληθυσμός να συνεχίζει να λιμοκτονεί μέρα τη μέρα, και κατά συνέπεια, από κοινού με άλλες χώρες θα καταθέσουμε σχέδιο απόφασης με το θέμα αυτό», είπε στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL.

Σήμερα, εν τω μεταξύ, επαναλαμβάνονται στη Γενεύη οι συνομιλίες ανάμεσα στους εκπροσώπους του συριακού καθεστώτος και της αντιπολίτευσης, παρουσία του μεσολαβητή του ΟΗΕ Λαχντάρ Μπραχίμι, μετά από διακοπή μίας εβδομάδας.

«Οι συνομιλίες θα επαναληφθούν σήμερα. Ζητούμε να υπάρξει μεγαλύτερη δραστηριοποίηση σε ό,τι αφορά τον ανθρωπιστικό τομέα και να ανοιχθούν προσβάσεις στις πόλεις για την αποστολή τροφίμων και φαρμάκων», δήλωσε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

AL JAZEERA ENGLISH

Στην πόλη Χομς, άρχισε χθες η αποχώρηση αμάχων. Εκατοντάδες άνθρωποι που κατοικούσαν σε συνοικίες που τελούν υπό τον έλεγχο των δυνάμεων της αντιπολίτευσης απομακρύνθηκαν με τη βοήθεια του ΟΗΕ εν μέσω βιαιοτήτων.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το τελευταίο 24ωρο σκοτώθηκαν στη Συρία 300 άνθρωποι.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή