Καυστική συζήτηση με τον Ντέιβιντ Σεντάρις

Στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014 08:00
A- A A+

Η σύγχρονη κοινωνία και ο παραλογισμός της, ο αμερικανικός τρόπος θεώρησης των πραγμάτων και ο κοσμοπολιτισμός, οι αντιήρωες της καθημερινής ζωής και η γλυκόπικρη γεύση της ύπαρξης μπαίνουν στο στόχαστρο ενός μαιτρ της σάτιρας.

Ένας από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους αμερικανούς κωμικούς συγγραφείς, ο Ντέιβιντ Σεντάρις, επισκέπτεται τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, για να συζητήσει,  στο πλαίσιο του κύκλου «Λέξεις και σκέψεις - Ελεύθεροι σκοπευτές», με τον Γιώργο Αρχιμανδρίτη, την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα, με ταυτόχρονη διερμηνεία και ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Με σαρδόνιο χιούμορ και διεισδυτική ματιά

Ο συγγραφέας των «Ντελίριουμ», «Ημερολόγια από τη χώρα των Χριστουγέννων», «Σκίουρος ζητεί βερβερίτσα», «Γυμνός», «Μια σχεδόν φυσιολογική οικογένεια», «Όταν σας έχουν τυλίξει οι φλόγες» και «Εγκώ μιλήσει καλά κάποια μέρα» γεννήθηκε το 1957, στη Νέα Υόρκη, από πατέρα Έλληνα δεύτερης γενιάς (γιο μεταναστών) και μητέρα Αμερικανίδα. Πριν γίνει συγγραφέας και ραδιοφωνικός σχολιαστής έκανε διάφορες δουλειές, όπως ελαιοχρωματιστής, οικιακός βοηθός, νοσοκόμος σε ψυχιατρείο και καθηγητής δημιουργικής γραφής στο Art Institute of Chicago.

Στο έργο του, κυριαρχεί το σαρδόνιο χιούμορ και η διεισδυτική του κοινωνική ματιά. Ο επιδέξιος τρόπος, με τον οποίο καταρρίπτει τα πολιτισμικά στερεότυπα και τον πολιτικά ορθό τρόπο σκέψης, τον έχει αναδείξει όχι μόνο σε μαιτρ της σάτιρας, αλλά και σε κατεξοχήν παρατηρητή της ανθρώπινης κατάστασης στη σημερινή εποχή. Μάλιστα, ο ίδιος ισχυρίζεται για τις ιστορίες που αφηγείται με το καυστικό του χιούμορ ότι τις έχει ζήσει και δεν αποτελούν κατασκεύασμα της φαντασίας του. Ζει και εργάζεται στο Παρίσι.

Πληροφορίες
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών - Μικρή Σκηνή: λεωφ. Συγγρού 107 - 109, Αθήνα, τηλ.: 210 9005800. Είσοδος δωρεάν με δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων ξεκινά 1 ώρα πριν την εκδήλωση (τηρείται σειρά προτεραιότητας). Η συζήτηση δε θα αναμεταδοθεί ζωντανά. Άνετη και οικονομική στάθμευση εντός του κτηρίου της Στέγης (είσοδος από την οδό Λεοντίου), 5 ευρώ / 3 ώρες, ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή: 08:00 – 01:00.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς