Το Εθνικό Θέατρο στην τιμητική εκδήλωση για τον Πιραντέλλο

Στην έδρα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών
Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2014 18:37

Ο Λουίτζι Πιραντέλλο, ήταν Ιταλός δραματουργός, μυθιστοριογράφος και δοκιμιογράφος, στον οποίο απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1934.

A- A A+

Το Εθνικό Θέατρο, στο πλαίσιο της ανοιχτής συνεργασίας του με τους σημαντικότερους πολιτιστικούς φορείς της χώρας, λαμβάνει μέρος στο τιμητικό αφιέρωμα για τον Νομπελίστα συγγραφέα Λουίτζι Πιραντέλλο, που διοργανώνει το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ιστορίας του Σικελικού Θεάματος και τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Αφορμή γι’ αυτή τη διοργάνωση, η οποία πραγματοποιείται τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα στην έδρα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών (Πατησίων 47), είναι η προσεχής πρεμιέρα της παράστασης του Εθνικού Θεάτρου «Έτσι είναι (αν έτσι νομίζετε)» του Λουίτζι Πιραντέλλο, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά.

Ανάγνωση τριών επιστολών του Ιταλού συγγραφέα

Το Εθνικό Θέατρο συμμετέχει στην τιμητική εκδήλωση με την ανάγνωση τριών επιστολών του Ιταλού συγγραφέα, οι οποίες αποτελούν τρεις σταθμούς στη ζωή του:  Ο Πιραντέλλο νεαρός φοιτητής που ανοίγει τα φτερά του, ευάλωτος συγγραφέας που υποφέρει από οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα, διεθνώς καταξιωμένος Νομπελίστας.

Τις επιστολές θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Θύμιος Κούκιος και Ελίνα Ρίζου, που παίζουν στην παράσταση «Έτσι είναι (αν έτσι νομίζετε)», η οποία κάνει πρεμιέρα στις 21 Φεβρουαρίου.

Το τιμητικό αφιέρωμα συμπληρώνεται με τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφικών τεκμηρίων για την οικογένεια του μεγάλου συγγραφέα με τίτλο «Οι Pirantello. Η οικογένεια και η εποχή της μέσα από εικόνες».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς