Βουλή: Αντιπαράθεση Τσαυτάρη - Παπαρήγα για τους αγρότες

Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2014 11:37
UPD:11:39
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Αν και ο υπουργός δεν αναφέρθηκε στις βελτιωτικές αλλαγές, σχολίασε με νόημα ότι «κανένας αγώνας δεν πάει τζάμπα» και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ακούει τα αιτήματα των αγροτών και ικανοποιεί αρκετά από αυτά.

A- A A+

Αντιπαράθεση, αλλά χωρίς οξύτητα, είχαν στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Θ. Τσαυτάρης με την πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, με φόντο την χθεσινοβραδινή πρόταση της κυβέρνησης προς τους αγρότες που κινητοποιούνται.

Αν και ο υπουργός δεν αναφέρθηκε στις βελτιωτικές αλλαγές, σχολίασε με νόημα ότι «κανένας αγώνας δεν πάει τζάμπα» και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ακούει τα αιτήματα των αγροτών και ικανοποιεί αρκετά από αυτά. Όλοι περνάμε δύσκολα. Και αγρότης, και ο μισθωτός και εγώ που είμαι καθηγητής πανεπιστημίου, είπε ο Θ. Τσαυτάρης.

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή.

Εκβιασμούς προς τους αγρότες για να εγκαταλείψουν τις κινητοποιήσεις, κατήγγειλε η Αλ. Παπαρήγα, τονίζοντας ότι τα αιτήματα των αγροτών είναι «αιτήματα επιβίωσης και όχι βελτίωσης του εισοδήματος». Ανέφερε ενδεικτικά παραδείγματα για την επιβάρυνση των αγροτών λέγοντας ότι υποχρεώνονται να τηρήσουν βιβλία εσόδων-εξόδων όσοι έχουν πραγματικό εισόδημα 4.000 – 5.000 ευρώ το χρόνο (δηλαδή μεικτό εισόδημα 15.000 ευρώ), τους επιβάλλεται χαράτσι, φόρος στα ακίνητα και άλλοι φόροι.

902PORTAL

Από την πλευρά του ο Θ. Τσαυτάρης υπενθύμισε ότι η τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων ήταν χρόνιο αίτημα των αγροτών και υποστήριξε ότι «τίποτα από αυτά που έχουμε θεσπίσει δεν είναι εκτός αιτημάτων τους». Επεσήμανε ότι βελτιώθηκε η ρύθμιση για τα βιβλία εσόδων-εξόδων, καθώς αναγνωρίσθηκε η ιδιαιτερότητα πως οι αγρότες δεν έχουν μηνιαίο εισόδημα, και γι’ αυτό η δήλωση στην Εφορία θα γίνεται στο τέλος κάθε έτους.

Για τα «κόκκινα» δάνεια των αγροτών που έμειναν στην «κακή» Αγροτική Τράπεζα, ο Υπουργός ανέφερε ότι πέρασε ρύθμιση και ισχυρίσθηκε ότι έγινε τακτοποίηση.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή