Συνέχιση των αγροτικών κινητοποιήσεων

Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2014 11:16
UPD:11:19
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΛΕΝΤΖΑΣ

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους είναι οι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας.

A- A A+

Ανικανοποίητοι από τις ρυθμίσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δηλώνουν οι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.  

«Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις για την επιβίωσή μας» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο παραγωγός Χρήστος Καμπτσής από την Πέλλα, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων, ενώ άλλοι καταγγέλλουν κυβερνητικό εμπαιγμό. 

Ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Κώστας Λιολιόπουλος (μέλος της Πρωτοβουλίας) αναγνώρισε ότι έχουν γίνει βήματα από την κυβέρνηση, αλλά εκτίμησε ότι ακόμα και με τις βελτιώσεις ο αγροτικός κόσμος δεν θα επιβιώσει.

LAIKOYRA.GR

Το πρωί οι αγρότες της Ημαθίας από το μπλόκο της Κουλούρας προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της εφορίας στη Βέροια, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να αποφασίσουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

ΑΛΦΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΔΡΑΜΑΣ

Στο μεταξύ, παραμένουν τα μπλόκα στον κόμβο Μελισσίου και Γυψοχωρίου και άλλα δύο στο Πλεύρωμα και στον κόμβο Μαυροβουνίου, ενώ, σύμφωνα με τον κ. Καμτσή, σήμερα αναμένεται να αναπτυχθούν και νέα σε Αλμωπία και Έδεσσα.

Οι αγρότες της Θεσσαλίας έχουν συγκαλέσει αύριο πανελλαδική σύσκεψη αγροτοσυνδικαλιστών, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των μπλόκων, ενώ σήμερα στη Νίκαια αναμένεται να βρεθεί ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σήμερα το απόγευμα αποφασίζουν και οι Σερραίοι αγρότες τη μορφή των κινητοποιήσεών τους, ενώ ησυχία επικρατεί -προς το παρόν- σε Δράμα, Καβάλα.

Το μπλόκο των αγροτών στην Ορεστιάδα ενισχύουν αγρότες από τα χωριά Βάλτο, Νεοχώρι και το Πύθιο, ενώ δεν αποκλείεται στις αμέσως επόμενες ημέρες να δημιουργηθεί νέο στην Κορνοφωλιά, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή - μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων Αντώνη Πολυσάκη.

Ο κ. Πολυσάκης δήλωσε ακόμη ότι την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου οι αγρότες προγραμματίζουν να διαμαρτυρηθούν στην εφορία Ορεστιάδας.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες έχουν ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, καθώς και με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων. Λένε «όχι» στην τήρηση βιβλίων εσόδων - εξόδων για όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ και -μεταξύ άλλων- ζητούν αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

LAKIS MELIO LAKIS

Ζητούν επίσης να μπει «φρένο» στις δικαστικές διώξεις των αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία, να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού ή χωραφιού συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων από το συνολικό ποσό των οφειλών των αγροτών προς τις τράπεζες και κούρεμα 30% των δανείων μέχρι 200.000 ευρώ.

Τέλος, θέλουν μείωση του κόστους παραγωγής (π.χ αφορολόγητο πετρέλαιο και νυχτερινό ρεύμα) και ενίσχυση της κτηνοτροφίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή