Ολοκληρώθηκε το πανυγειονομικό συλλαλητήριο

Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 14:34
UPD:14:35
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους και συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέσω κεντρικών δρόμων για να καταλήξουν στη Βουλή.

A- A A+

Ολοκληρώθηκε το πανυγειονομικό συλλαλητήριο, που πραγματοποίησαν γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και στον ΕΟΠΥΥ, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας.

Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους και συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέσω κεντρικών δρόμων για να καταλήξουν στη Βουλή, όπου συζητείται το προς ψήφιση νομοσχέδιο.

Λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει για σήμερα γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και στον ΕΟΠΥΥ, τα δημόσια νοσοκομεία, οι προνοιακές μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ λειτουργούν σήμερα με προσωπικό ασφαλείας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη

FOSPHOTOS/KONSTANTINOS TSAKALIDIS

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ πραγματοποίησαν γιατροί και στη Θεσσαλονίκη.

Σε δηλώσεις του, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης - Β. Ελλάδος και γενικός γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκος Νίτσας, υποστήριξε ότι στο νομοσχέδιο δεν προβλέπεται τίποτα για την επόμενη μέρα των δημόσιων μονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας.

«Το μόνο το οποίο προβλέπει το νομοσχέδιο είναι η αυτοαπόλυση των γιατρών μέσω ενός εκβιαστικού διλήμματος, εντός μιας εβδομάδας να αποφασίσουν αν θα κλείσουν τα ιατρεία τους, ανέφερε. Σημείωσε ακόμη ότι το πλαφόν συνταγογράφησης θα κλείνει μέσα στις πρώτες 10-15 ημέρες και οι γιατροί δεν θα μπορούν να συνταγογραφούν μέσω του ΕΟΠΥΥ, με συνέπεια ο ασφαλισμένος να τα αγοράζει με δικά του έξοδα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αναφέρθηκε ακόμη στο θέμα της υποχρηματοδότησης των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, στο οποίο δεν έχει δοθεί καμία απάντηση, όπως είπε, από το υπουργείο Υγείας.

Τέλος, απηύθυνε έκκληση σε όλους τους βουλευτές -και ιδίως σε εκείνους που είναι γιατροί- να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αποφασίσουν αν συναινούν, αποδέχονται και ψηφίζουν το νομοσχέδιο που «συρρικνώνει και υποβαθμίζει την πρωτοβάθμια υγεία», όπως τόνισε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή