Στους δρόμους γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία

Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 11:44
UPD:13:50
NAFTEMPORIKIGR

Στη Βουλή έφτασε πριν από λίγη ώρα η πορεία των γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και στον ΕΟΠΥΥ. Κλειστή λόγω της κινητοποίησης είναι η Λ. Αμαλίας.

A- A A+

Πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή πραγματοποιούν γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και στον ΕΟΠΥΥ, με τη συμμετοχή του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, στο πλαίσιο της 24ωρης πανυγειονομικής απεργίας κατά του ν/σ για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας.

Κλειστή λόγω της κινητοποίησης είναι η Λεωφόρος Αμαλίας.

Οι απεργοί, που συγκεντρώθηκαν νωρίτερα έξω από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους, υποστηρίζουν πως το επίμαχο νομοσχέδιο «διαλύει την περίθαλψη» και εκτιμούν πως «θα προκαλέσει απερίγραπτα δεινά στους ασθενείς».

Η ομοσπονδία γιατρών του ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ – ΕΟΠΥΥ) χαρακτηρίζει το ν/σ ψευδεπίγραφο και καταστροφικό, τονίζοντας πως προωθήθηκε προς ψήφιση στη Βουλή χωρίς καμία ουσιαστική αλλαγή.

NAFTEMPORIKIGR

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας δήλωσε πως «αίτημα όλων υγειονομικών είναι να μην ψηφιστεί αυτό το τερατώδες νομοσχέδιο και να ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση για τη δημιουργία πλήρους, καθολικού, δωρεάν συστήματος υγείας, το οποίο θα καλύπτει όλους τους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους πολίτες που ζουν στη χώρα, ανεξάρτητα από φύλο, φυλή, οικονομική κατάσταση και τόπο διαμονής».

NAFTEMPORIKIGR

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλει «ψευδεπίγραφη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης» με την οποία επιδιώκονται «διαθεσιμότητες 8.500 υγειονομικών από τους οποίους θα υπάρξει απροσδιόριστος μεγάλος αριθμός απολύσεων».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύμφωνα με την  ΠΟΕΔΗΝ, ο ΕΟΠΥΥ μετατρέπεται σε ιδιωτικό ασφαλιστικό οργανισμό που «θα συγκεντρώνει χρήματα από το υστέρημα των πολιτών και θα το εκχωρεί στον ιδιωτικό τομέα αγοράζοντας υπηρεσίες, αφού σημαντικές δραστηριότητες της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης παραδίδονται στα Ιδιωτικά συμφέροντα (Διαγνωστικά Κέντρα, Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας, Πρωτοβάθμια Κέντρα Περίθαλψης)».

NAFTEMPORIKIGR

Να αποσύρει το νομοσχέδιο και να προχωρήσει σε νέα διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς κάλεσε τέλος το υπουργείο Υγείας ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), ζητώντας «να μην απολυθεί κανείς γιατρός, οι εργασιακές σχέσεις των γιατρών στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας να μην είναι αποκλειστικής απασχόλησης και να έχουν όλοι οι κάτοικοι της χώρας ισότιμο δικαίωμα στη δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας».

Σημειώνεται ότι λόγω της 24ωρης απεργίας τα δημόσια νοσοκομεία, οι προνοιακές μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ λειτουργούν σήμερα με προσωπικό ασφαλείας.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή