Να ακυρώσει την επανένωση οικογενειών που χώρισε ο πόλεμος απειλεί η Β. Κορέα

Λόγω πτήσης αμερικανικού βομβαρδιστικού
Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 12:35
UPD:12:41
REUTERS/NEWS1

Στρατιώτες της Νότιας Κορέας στέκονται φρουροί στο χωριό εκεχειρίας Πανμουντόμ, στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τη Βόρεια από τη Νότια Κορέα.

A- A A+

Η πτήση ενός αμερικανικού Β-52 πάνω από τη Νότια Κορέα έχει θέσει σε κίνδυνο τα σχέδια για την επανένωση οικογενειών που έχει χωρίσει ο πόλεμος της Κορέας και απειλεί με περαιτέρω κλιμάκωση της στρατιωτικής έντασης, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Βόρεια Κορέα.

Η Πιονγιάνγκ ανακοίνωσε ότι ένα αεροσκάφος Β-52 ικανό να μεταφέρει πυρηνικά όπλα πέταξε στα ανοικτά των δυτικών ακτών της κορεατικής χερσονήσου την Τετάρτη.

Ο αμερικανικός στρατός δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής την πληροφορία.

Πηγή του νοτιοκορεατικού στρατού δήλωσε στο πρακτορείο Yonhap ότι επρόκειτο για εκπαιδευτική πτήση ενός και μόνο αεροσκάφους. Σύμφωνα με την Πιονγκγιάνγκ ωστόσο, επρόκειτο για προσομοίωση πυρηνικής επίθεσης από σχηματισμό αμερικανικών βομβαρδιστικών Β-52.

Σε μια σπάνια κίνηση οικοδόμησης εμπιστοσύνης, οι δυο Κορέες συμφώνησαν την Τρίτη να επιτρέψουν στις οικογένειες που χώρισε ο πόλεμος του 1950-1953 να πραγματοποιήσουν συναντήσεις για πέντε ημέρες στα τέλη Φεβρουαρίου, για πρώτη φορά από το 2010.

EURONEWS

Η Πιονγιάνγκ απείλησε την Πέμπτη να ακυρώσει τις συναντήσεις, εάν ΗΠΑ και Νότια Κορέα προχωρήσουν στην πραγματοποίηση των προγραμματισμένων για τα τέλη Φεβρουαρίου ετήσιων κοινών στρατιωτικών τους ασκήσεων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή