Νότια - Βόρεια Κορέα: Συνομιλίες για επανένωση οικογενειών

Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2014 06:35
UPD:09:23
REUTERS/YONHAP
A- A A+

Συνομιλίες στο πλαίσιο της διαδικασίας επανασύνδεσης των οικογενειών που χωρίστηκαν κατά τη διάρκεια του αιματηρού πολέμου στη κορεατική χερσόνησο ξεκίνησαν η Βόρεια και η Νότια Κορέα, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης στη Σεούλ.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές της Νότιας Κορέας, οι προκαταρκτικές διαπραγματεύσεις διεξάγονται στα σύνορα των δυο κρατών στο χωριό Πανμουνιόμ.

«Είναι δύσκολο να προβλέψουμε τα αποτελέσματα των συνομιλιών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ενοποίησης της Νότιας Κορέας, Παρκ Γιν-σο

Κατά τη διάρκεια του αιματηρού πολέμου της Κορέας (1950-1953) πολλές οικογένειες χωρίστηκαν, με μέλη τους να μένουν είτε στη μία είτε στην άλλη πλευρά. Το θέμα απασχολεί τις δύο χώρες για πολλά χρόνια και από το αποτέλεσμα των συνομιλιών θα εξαρτηθεί αν θα υπάρξει επανένωση οικογενειών που θα είναι οι πρώτες από το 2010.

EURONEWS

Παρόμοιος γύρος συνομιλιών μεταξύ των δύο χωρών επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή με απόφαση του καθεστώτος της Πιονγιάνγκ.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γερμ. Πρακτορείο
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή