Βολές Μ. Χρυσοβελώνη κατά της κυβέρνησης για τους μετακλητούς υπαλλήλους

Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 11:56
UPD:12:43
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων προειδοποίησε ότι «μπορεί κάποιοι να μπουν στον πειρασμό να μονιμοποιήσουν μετακλητούς» και τόνισε ότι «θα ελεγχθούν όλες οι μονιμοποιήσεις».

A- A A+

Το παράδειγμα που ακολουθεί ο ίδιος για τους μετακλητούς υπαλλήλους υπέδειξε ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μ. Χρυσοβελώνη.

«Είχα τη δυνατότητα να συστήσω Γενική Γραμματεία, δεν το έκανα», τόνισε ο υπουργός, αναφέροντας ότι στο δικό του γραφείο προβλέπονται 1 γενικός γραμματέας με 2 μετακλητούς υπαλλήλους. Πρόσθεσε ακόμη ότι στο γραφείο του προβλέπονται 17 άτομα και υπηρετούν 9 άτομα.

Η βουλευτής επεσήμανε ότι από τον Νοέμβριο του 2012 με απόφαση του Πρωθυπουργού τέθηκε η διάταξη για μείωση κατά 20% των μετακλητών, αλλά ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί από τους υπουργούς, οι οποίοι σε γραπτές απαντήσεις λένε ότι δεν θα μειώσουν τους μετακλητούς υπαλλήλους τους. «Προτιμάτε να απολύσετε χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους, παρά να αποχωριστείτε κάποιους από τους 1.350 πολιτικούς φίλους σας», σχολίασε.

Κατήγγειλε ακόμη η Μ. Χρυσοβελώνη ότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διορίσει τον ανιψιό του στο υπουργικό γραφείο, παρά το ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεσμεύθηκε ότι δεν θα προσληφθούν συγγενείς ως μετακλητοί.

Η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων προειδοποίησε ότι «μπορεί κάποιοι να μπουν στον πειρασμό να μονιμοποιήσουν μετακλητούς» και τόνισε ότι «θα ελεγχθούν όλες οι μονιμοποιήσεις, Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε ένα σύστημα που βρίσκεται σε αποδρομή να βολέψει δικά του παιδιά, την ώρα που απολύονται δημόσιοι υπάλληλοι».

«Δεν ήρθατε να ρωτήσετε, ήρθατε να απειλήσετε. Με γεια σας και χαρά σας», σχολίασε ο Δ. Σταμάτης και πρόσθεσε: «από πού προκύπτει αυτό που είπατε ότι υπάρχει τάχα κίνδυνος εκλογών και μονιμοποιήσεων; Αφήστε αυτά τα τεχνάσματα, σας εκθέτουν και νομικά».

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή