Συνεχείς μετασεισμοί στην Κεφαλονιά

Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 12:04
UPD:13:23
FOSPHOTOS /Aristides Kavallieratos

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση είχε μέγεθος σημειώθη 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, το επίκεντρό της εντοπίζεται 8 χιλιόμετρα δυτικά - βορειοδυτικά του Αργοστολίου, ενώ το εστιακό της βάθος υπολογίστηκε στα 5 χιλιόμετρα.

A- A A+

Ανησυχία προκαλούν στους κατοίκους τις Κεφαλονιάς οι συνεχείς μετασεισμοί που ταρακουνούν το νησί, την ώρα που πολλοί εξ αυτών βρίσκονται έξω από τα σπίτια τους και αναζητούν τρόπους στέγασης.

ΓΕΩΔΥΝΑΜΙΚΌ ΙΝΣΤΙΤΟΎΤΟ

Ιδιαίτερα αισθητός έγινε, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, μετασεισμός που σημειώθηκε στις 10:53 το πρωί. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση είχε μέγεθος σημειώθη 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, το επίκεντρό της εντοπίζεται 8 χιλιόμετρα δυτικά - βορειοδυτικά του Αργοστολίου, ενώ το εστιακό της βάθος υπολογίστηκε στα 5 χιλιόμετρα.

Δύο ακόμη μετασεισμοί έγιναν στις 03:42 τα ξημερώματα και στις 09:55 το πρωί. Ο πρώτος με μέγεθος 3,8 Ρίχτερ και επίκεντρο επίκεντρο 17 χιλιόμετρα βόρεια - βορειοδυτικά του Αργοστολίου, ενώ ο δεύτερος 3 Ρίχτερ και επίκεντρο 7 χιλιόμετρα δυτικά του Αργοστολίου.

IONIAN CHANNEL
Το εστιακό βάθος και των δύο ήταν 5 χιλιόμετρα.

Ποια μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Μετά την χθεσινή ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου ανακοινώθηκε μια σειρά μέτρων για τους σεισμοπαθείς:

  • Επιδότηση ενοικίου για όσους τα σπίτια τους έχουν πληγεί. Η επιδότηση αυτή μπορεί να φτάσει έως τα 500 ευρώ το μήνα, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση.
  • Οικονομική ενίσχυση για την αγορά οικοσκευής μέχρι του ποσού των 6.000 ευρώ.
  • Επιδότηση επισκευών κτιρίων και ανακατασκευών. Η επιδότηση θα φτάνει το 80% του κόστους και το υπόλοιπο 20% θα είναι με άτοκο δάνειο.
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Οι ίδιες ρυθμίσεις θα ισχύσουν και για τις επιχειρήσεις και ξενοδοχειακές τουριστικές επιχειρήσεις, ενώ θα υπάρξουν μέτρα και για την αντικατάσταση του εξοπλισμού τους που μπορεί να έχει καταστραφεί.

  • Θα υπάρξει ειδική μέριμνα για όσους έχουν δάνειο για εργατική κατοικία. (Αναμένονται περισσότερες λεπτομέρειες)
  • Η Κεφαλονιά θα εξαιρεθεί από την υποχρέωση καταβολής φόρου ακινήτων για το 2014.
  • Συνεχίζεται η καταβολή του εφάπαξ επιδόματος που είναι μέχρι 600 ευρώ. Θα διατεθούν συνολικά 500.000 ευρώ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή