Σ. Κεδίκογλου: Δεν έγιναν λάθη, υπήρξαν κάποιες διαδικαστικές δυσλειτουργίες

Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 09:12
UPD:09:28
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καυτηρίασε τις δηλώσεις μερίδας σεισμολόγων κάνοντας λόγο για τρομολαγνία και «αυτόκλητους προφήτες της καταστροφής που δεν καταλαβαίνουν που λένε και τι λένε» (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Απέρριψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου τα περί λαθών της κυβέρνησης στη διαχείριση των προβλημάτων που προέκυψαν μετά τους δύο ισχυρούς σεισμούς στην Κεφαλονιά.

«Δεν έγιναν λάθη, κινήθηκαν όλα πολύ γρήγορα», δήλωσε στον ΣΚΑΙ, κάνοντας λόγο για κάποιες διαδικαστικές δυσλειτουργίες.

«Με το που διαπιστώνεται ένα εμπόδιο το παραμερίζουμε», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα για τους σεισμοπαθείς που ανακοινώθηκαν μετά την χθεσινή ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, ο κ. Κεδίκογλου επισήμανε ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα εκδοθεί αναλυτική ανακοίνωση και πως εντολή του Πρωθυπουργού είναι να υπάρξουν πολύ απλές διαδικασίες.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καυτηρίασε τις δηλώσεις μερίδας σεισμολόγων κάνοντας λόγο για τρομολαγνεία και «αυτόκλητους προφήτες της καταστροφής που δεν καταλαβαίνουν που λένε και τι λένε».

Πρόσθεσε ότι υπάρχει μέριμνα για ψυχολογική υποστήριξη στους Κεφαλονίτες.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε χθες και ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. Μίλησε για καλλιέργεια κλίματος φόβου και ανεύθυνη συμπεριφορά, καθώς και για «μετά σεισμόν σεισμοπροφήτες» που «συνωστίζονται στα κανάλια».

IONIAN CHANNEL

«Δεν ενημερώνουν, αλλά καθηλώνουν στο φόβο. Θα βοηθήσουν περισσότερο αν γυρίσουν στις δουλειές τους» πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή