Ερωτική ποίηση από το σκοτεινό Βερολίνο

Η Ute Lemper στο Gazarte
Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 11:45
A- A A+

Οι παραστάσεις που έχει δώσει  έως τώρα στη χώρα μας η «μεγάλη» Ute Lemper, δεν ήταν αρκετές για να χωρέσουν το πολυπληθές ελληνικό κοινό της. Η κορυφαία, πολυβραβευμένη performer έρχεται ξανά στην Αθήνα, για μία συναυλία, απόψε στις 9, στο Gazarte.

Η  παγκόσμια καταξιωμένη Ute Lemper θα παρουσιάσει στο αθηναϊκό κοινό, μία νέα, τελείως διαφορετική και απόλυτα προσωπική συναυλιακή πρόταση στην οποία, η ποίηση του βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνείας, Pablo Neruda, συναντά τη δική της συνθετική ματιά.

Πρόκειται για έντεκα ποιητικά στιγμιότυπα που εξυμνούν την ερωτική λατρεία και φωτογραφίζουν με τον πιο ιδιαίτερο τρόπο την απελπισία,  και όλα εκείνα τα σκοτεινά ένστικτα που προκαλεί η ερωτική απογοήτευση. Μία σειρά ηχογραφημάτων που μπορεί να θεωρηθεί εύστοχα ως συνάντηση τιτάνων. Μία συνάντηση που συνδυάζει μοναδικά την εσωτερικότητα των ποιημάτων του Pablo Neruda με την εκρηκτική και γεμάτη πάθος ερμηνεία της Lemper,  και μια μουσική πρόταση με τίτλο «The Love Poems of Pablo Neruda» που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο λαμβάνοντας διθυραμβικές κριτικές.

Η δυναμική της, η ευστροφία της, η προσαρμοστικότητά της και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του ρεπερτορίου της - που περιλαμβάνει τραγούδια βερολινέζικου καμπαρέ και σκοτεινά κοσμήματα των Bertolt Brecht και Kurt Weill - της έχουν προσφέρει διεθνή αναγνώριση. Έχει χαρακτηριστεί ως πολυσύνθετη καλλιτέχνιδα, αν και η έννοια της πρόσμειξης διαφόρων ειδών απέχει από το ζουμ της κάμερας σε ένα κοντινό της πλάνο. Σ’ αυτό βλέπει κανείς μόνο την αισθαντικότητά της. Αισθαντικότητα διαπεραστική, περιπετειώδη, εξεζητημένη, φορτισμένη με πολλαπλά μηνύματα.

Πληροφορίες
Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι, Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου. Ώρα έναρξης : 21.00, τηλ : 210-3460347.

Προτεινόμενα για εσάς