Π80: Να υποσταλεί «η σημαία του εγωισμού» στην κεντροαριστερά

Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2014 19:09
UPD:19:14
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros

Το Δίκτυο Π80, αρνήθηκε να συμπορευτεί με τη ΔΗΜΑΡ.

A- A A+

Ένα «big-bang της νέας κεντροαριστεράς» αξιώνει το Δίκτυο Π80, το οποίο αρνήθηκε να συμπορευτεί με τη ΔΗΜΑΡ.  Προηγήθηκε σχετική συνάντηση στην Αγίου Κωνσταντίνου.

«Είχαμε την ευκαιρία να επισημάνουμε ότι η συγκρότηση ενός ακόμη «πόλου» της κεντροαριστεράς από την ΔΗΜΑΡ, απέχει πολύ από το big-bang μιας νέας πολιτικής κίνησης στην οποία προσβλέπουμε. Για τον λόγο αυτό, διευκρινίσαμε ότι το Δίκτυο Π80 δεν θα μπορούσε να ενταχθεί σε μια τέτοια κίνηση», ανακοίνωσε χαρακτηριστικά η κεντροαριστερή συνιστώσα, η οποία μετά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ διατύπωσε ως εξής το σκεπτικό της:

«Περισσότερο από έναν χρόνο πριν, τον Οκτώβριο του 2012, είχαμε παρουσιάσει τις «8 προτάσεις και 3 αρχές» μας για τη νέα κεντροαριστερά, προτείνοντας ένα ιστορικό big-bang των δυνάμεων του ευρωπαϊκού δημοκρατικού σοσιαλισμού, κατά τα πρότυπα των Γάλλων σοσιαλιστών στο συνέδριο του Επινέ το 1971. Το ελληνικό «Επινέ» προϋποθέτει ότι οι υπάρχοντες κομματικοί σχηματισμοί (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ), οι ομάδες και οι προσωπικότητες του χώρου, θα υποστείλουν τη σημαία του εγωισμού και θα προσέλθουν όλοι, ως ίσοι προς ίσους, για να χτίσουμε τη νέα κεντροαριστερά από μηδενική βάση, χωρίς κανενός είδους προνόμια, τιμάρια, βαρωνίες, κληρονομικά δικαιώματα ή γονικές παροχές. Δυστυχώς τα πράγματα δεν κινούνται ακόμη προς αυτή την κατεύθυνση».

Newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή