Σε εξέλιξη η κυβερνητική σύσκεψη για την Κεφαλονιά

Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2014 18:31
UPD:18:35
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Το Μέγαρο Μαξίμου.

A- A A+

Σε εξέλιξη είναι η ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την Κεφαλονιά, η οποία συνεχίζει να δοκιμάζεται μετά και τις νέες σεισμικές δονήσεις.

Σε δηλώσεις του από το νησί όπου βρίσκεται, ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης έκανε γνωστό πως οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς δεν θα πληρώσουν το «χαράτσι» του 2014.

Όπως είπε η απόφαση αυτή ελήφθη με εντολή του Πρωθυπουργού, έπειτα από συνεννόηση με τον υπουργό Οικονομικών.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν για την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου με τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκόμενων υπουργείων, ώστε να ανακουφιστούν άμεσα οι σεισμόπληκτοι και να αποκατασταθούν οι υποδομές του νησιού.

Παράλληλα, από το Στρασβούργο, ο κ. Βενιζέλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον δήμαρχο Κεφαλονιάς εκφράζοντάς του τη συμπαράστασή του, ενώ οργανώνει μια σειρά πρωτοβουλιών με στόχο την ενίσχυση του νησιού με ευρωπαϊκούς πόρους.

IN KEFALONIA

Συγκεκριμένα, στόχος είναι να ζητηθεί επίσημα η ενεργοποίηση του Κοινοτικού Ταμείου Αλληλεγγύης για την Κεφαλονιά, θέμα το οποίο συζήτησε χθες ο κ. Βενιζέλος με έλληνες ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων σε συνάντηση που είχε μαζί τους. Σημειώνεται ότι προϋπόθεση για την ενεργοποίηση του Ταμείου είναι να υπάρξει μείωση του περιφερειακού ΑΕΠ κατά 1%.

Αύριο Πέμπτη ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να θέσει το θέμα και στον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν, τον οποίο θα συναντήσει στην Αθήνα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή