Τηλεφωνική επικοινωνία Βενιζέλου - Σαμαρά για την Κεφαλονιά

Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2014 16:28
UPD:18:11
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος συζήτησαν συγκεκριμένα για την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου με τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκόμενων υπουργείων, ώστε να ανακουφιστούν άμεσα οι σεισμόπληκτοι και να αποκατασταθούν οι υποδομές του νησιού (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, εν όψει της απογευματινής διυπουργικής σύσκεψης με αντικείμενο τα προβλήματα στην Κεφαλονιά.

Οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος συζήτησαν συγκεκριμένα για την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου με τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκόμενων υπουργείων, ώστε να ανακουφιστούν άμεσα οι σεισμόπληκτοι και να αποκατασταθούν οι υποδομές του νησιού.

Παράλληλα, από το Στρασβούργο, ο κ. Βενιζέλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον δήμαρχο Κεφαλονιάς εκφράζοντάς του τη συμπαράστασή του, ενώ οργανώνει μια σειρά πρωτοβουλιών με στόχο την ενίσχυση του νησιού με ευρωπαϊκούς πόρους.

Συγκεκριμένα, στόχος είναι να ζητηθεί επίσημα η ενεργοποίηση του Κοινοτικού Ταμείου Αλληλεγγύης για την Κεφαλονιά, θέμα το οποίο συζήτησε χθες ο κ. Βενιζέλος με έλληνες ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων σε συνάντηση που είχε μαζί τους. Σημειώνεται ότι προϋπόθεση για την ενεργοποίηση του Ταμείου είναι να υπάρξει μείωση του περιφερειακού ΑΕΠ κατά 1%.

IN KEFALONIA

Αύριο ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να θέσει το θέμα και στον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν, τον οποίο θα συναντήσει στην Αθήνα.

Σε ανακοίνωσή του στο μεταξύ εν όψει της σημερινής σύσκεψης το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει την ανάγκη υλοποίησης ενός «ολοκληρωμένου σχεδίου με ιεραρχημένους στόχους για την ουσιαστική, χωροταξική και παραγωγική ανασυγκρότηση της Κεφαλονιάς». Σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, πυξίδα για τις παρεμβάσεις αυτές αποτελούν «τα θετικά παραδείγματα τα πρότυπα που εφαρμόστηκαν για την ανασυγκρότηση σεισμόπληκτων περιοχών όπως για τις περιοχές Κοζάνης- Γρεβενών- Φλώρινας το 1994, Αιγιαλείας το 1995, της Ηλείας και της Αθήνας το 1999».

Στην Κεφαλονιά ο Αλ. Τσίπρας

Στην Κεφαλονιά μετέβη το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, όπου βρίσκεται το Κέντρο Επιχειρήσεων για να ενημερωθεί για την κατάσταση. Σε δηλώσεις του μετά από ενημέρωση που είχε από τους αρμόδιους ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη επούλωσης των πληγών από τις σεισμικές δονήσεις, ενώ εξήρε τις προσπάθειες των παρευρισκομένων στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

«Αντιλαμβάνομαι ότι οι δυσκολίες δεν τελειώνουν, έχουν διάρκεια, ελπίζω οι περισσότεροι στην πορεία να είστε αχρείαστοι» σημείωσε, προσθέτοντας πως «τώρα πρέπει να κοιτάξουμε πώς θα επουλώσουμε πιο γρήγορα τις πληγές».

Αυτή την ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μεταβαίνει στο Ληξούρι. Εκεί θα επισκεφθεί το κλειστό γυμναστήριο της περιοχής, όπου φιλοξενούνται σεισμόπληκτοι και ηλικιωμένοι από το γηροκομείο το οποίο έχει κηρυχθεί ακατάλληλο, το κτήριο του Επαγγελματικού Λυκείου, καθώς τους κεντρικούς δρόμους της πληγείσας πόλης.

Στο σεισμόπληκτο νησί βρίσκεται και ο πρόεδρος της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκης, ενώ αύριο Πέμπτη θα επισκεφθεί την Κεφαλονιά και ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή