Νίκαια: Σύσκεψη αγροτών το Σάββατο για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους

Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2014 16:55
UPD:17:13
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ

Οι θεσσαλοί αγρότες απευθύνουν πρόσκληση στους πολίτες να ενισχύσουν το μπλόκο της Νίκαιας στο πλαίσιο συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας που θα διοργανώσουν την ερχόμενη Κυριακή.

A- A A+

Κάλεσμα στους εκπροσώπους των μπλόκων από όλη την Ελλάδα να συναποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεων τους στο πλαίσιο σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας το Σάββατο απευθύνουν οι αγρότες της Θεσσαλίας.

Οι θεσσαλοί αγρότες απευθύνουν επίσης πρόσκληση στους πολίτες να ενισχύσουν το μπλόκο της Νίκαιας στο πλαίσιο συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας που θα διοργανώσουν την ερχόμενη Κυριακή, όπως αποφασίστηκε σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν το μεσημέρι.

Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας αποφάσισαν ακόμη να ζητήσουν νέα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών αλλά και τους αρχηγούς των κομμάτων, προκειμένου να τοποθετηθούν επί των αγροτικών ζητημάτων.

ΑΛΦΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΔΡΑΜΑΣ

Τέλος καλούν τους φορείς της περιοχής σε σύσκεψη στον κόμβο της Νίκαιας την Πέμπτη, στις 5 το απόγευμα, προκειμένου να ενημερωθούν για τα αιτήματα του κλάδου.

Στον κόμβο της ΕΒΖ Ορεστιάδας τα τρακτέρ των αγροτών του Έβρου

Στο μεταξύ, παρατεταγμένα κατά μήκος του δρόμου, στο ύψος του Εργοστασίου της Βιομηχανίας Ζάχαρης Ορεστιάδας, βρίσκονται από το μεσημέρι τα τρακτέρ των αγροτών του βορείου Έβρου, χωρίς όμως να παρακωλύουν την κυκλοφορία.

Κύριο αίτημα των αγροτών είναι η ανάκληση από την κυβέρνηση των νέων φορολογικών μέτρων.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής Γιάννης Μαργαριτίδης, οι αγρότες, μεταξύ άλλων, αντιτίθενται στην τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων σε όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ και ζητούν αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Επιπλέον, ζητούν να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία, να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού ή χωραφιού συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων από τις συνολικές οφειλές των αγροτών προς τις τράπεζες και "κούρεμα" 30% των δανείων μέχρι 200.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί και κτηνοτρόφοι της περιοχής, που συντάσσονται στο πλευρό των αγροτών ζητώντας άμεση καταβολή των αποζημιώσεων για τις ζημίες που υπέστησαν από την ευλογιά των προβάτων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή