Στους δρόμους οι αγρότες

Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2014 19:07
UPD:19:22
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΣΧΑΛΗ

Αστυνομικοί κλείνουν το δρόμο στους αγρότες της Θεσσαλίας στον κόμβο της Νίκαιας, στη Λάρισα, όπου έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους, στους παρακείμενους δρόμους.

A- A A+

Στους δρόμους βγάζουν τα τρακτέρ τους οι αγρότες σε διάφορα σημεία της χώρας διαμαρτυρόμενοι για τις προωθούμενες φορολογικές ρυθμίσεις, καθώς και για ζητήματα που αφορούν στο υψηλο κόστος  παραγωγής, αλλά και στα δάνεια. Εκατοντάδες τρακτέρ στο κόμβο της Νίκαιας.

Εκατοντάδες είναι τα τρακτέρ από Λάρισα και από Καρδίτσα τα οποία έχουν φθάσει στον κόμβο Νίκαιας επί της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Η προσέλευση ξεκίνησε από νωρίς το πρωί και συνεχιζόταν μέχρι αργά το απόγευμα.

Νωρίτερα κληθείς να σχολιάσει τα νέα ελαστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν για την εφαρμογή του μέτρου τήρησης βιβλίων εσόδων-εξόδων, ένα από τα βασικά ζήτημα που διαμαρτύρονται οι αγρότες,  το μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων, Βαγγέλης Μπούτας, δήλωσε στο ΑΜΠΕ: «τον καρκίνο δεν τον αντιμετωπίζεις με ασπιρίνη».

Ο ίδιος είχε δηλώσει πριν λίγες ημέρες ότι υπολογίζεται πως θα στηθούν 30 έως 40 μπλόκα σε όλη τη χώρα.

ΑΠΕ ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΣΧΑΛΗ
Ένταση μεταξύ των αγροτών και της αστυνομίας

Στην περιοχή οι αστυνομικές δυνάμεις είναι πολύ αυξημένες οι οποίες έχουν αποκλείσει την πρόσβαση προς την ΠΑΘΕ ενώ έχουν λάβει μέτρα φύλαξης και των παράδρομων, που οδηγούν σε αυτήν.

Η ένταση σημειώθηκε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα όταν ομάδα αγροτών επιχείρησε να καταλάβει το οδόστρωμα της Εθνικής οδού και οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν κάνοντας και περιορισμένη ρίψη χημικών.

ΑΠΕ ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΣΧΑΛΗ

Παρατεταγμένα τρακτέρ από αγρότες της Θεσσαλίας, στους παρακείμενους δρόμους στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Εν τω μεταξύ από την αστυνομία, έχει ήδη εκδοθεί σχετική ανακοίνωση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σύμφωνα με την οποία από τις 13:30 την Δευτέρα και μέχρι το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στις 13:30 καπαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης από τον κόμβο Νίκαιας (χιλιομετρική 346+400 Π.Α.Θ.Ε.) έως τον κόμβο Βιοκαρπέτ (Π.Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης), λόγω συγκέντρωσης αγροτών με γεωργικούς ελκυστήρες και η κυκλοφορία διεξάγεται από υποδεικνυόμενες εναλλακτικές διαδρομές.

ΑΛΦΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΔΡΑΜΑΣ

Συγκεκριμένα:

Προς Θεσσαλονίκη:

Όλα τα οχήματα που κινούνται επί της Π.Α.Θ.Ε. και με κατεύθυνση προς τη Λάρισα δεν θα εξέρχονται από την Π.Α.Θ.Ε. στον κόμβο Νίκαιας αλλά θα συνεχίζουν και θα εξέρχονται από την Π.Α.Θ.Ε. στον κόμβο του Πλατυκάμπου

Προς Αθήνα:

Όλα τα οχήματα που κινούνται επί της Π.Α.Θ.Ε. και με κατεύθυνση προς τη Λάρισα δεν θα εξέρχονται από την Π.Α.Θ.Ε. στον κόμβο Νίκαιας αλλά η έξοδός τους θα πραγματοποιείται στον κόμβο του Πλατυκάμπου

Όλα τα οχήματα που κινούνται επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς Αθήνα θα αναστρέφονται στο ύψος του κόμβου της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ και θα κινούνται με κατεύθυνση προς Λάρισα - Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας-Βόλου και μέσω του κόμβου Πλατυκάμπου, θα εισέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε.

ΑΠΕ ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΣΧΑΛΗ

Αστυνομικοί κλείνουν το δρόμο στους αγρότες της Θεσσαλίας στον κόμβο της Νίκαιας, στη Λάρισα, όπου έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους, στους παρακείμενους δρόμους.

Τρακτέρ και χημικά στην Εθνική οδό Πύργου - Πατρών

Ένταση επικράτησε στην εθνική οδό Πύργου - Πατρών στο ύψος της Μαραθιάς όταν αγρότες που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο προσπάθησαν να κλείσουν τον δρόμο.

Επενέβησαν άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών και προχώρησαν σε τέσσερις προσαγωγες. 

Ο δρόμος στη συνέχεια άνοιξε. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ

Οι αγρότες συγκέντρωσαν τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Ιτέας Καρδίτσας λίγο πριν συναντήσουν τους υπόλοιπους Θεσσαλούς συναδέλφους τους στην Νίκαια Λάρισας.

Κινητοποιήσεις και στην Βοιωτία

Στους δρόμους βγάζουν τα τρακτέρς τους οι αγρότες και στη Βοιωτία. Μέχρι αργά το απόγευμα τουλάχιστον 110 τρακτέρ είχαν  συγκεντρωθεί τέσσερα χιλιόμετρα έξω από το Κάστρο στον περιφερειακό Ορχομενού.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τις φορολογικές αλλαγές και την υποχρέωση τήρησης βιβλίων, το κόστος παραγωγής, ενώ ζητούν καθιέρωση αγροτικού πετρελαίου, μειωμένο τιμολόγιο ΔΕΗ.

Στον κόμβο της Κολούρας μεταβαίνουν αγρότες από την Ημαθία, ενώ μπλόκα αναμένεται να στηθούν στην Αλεξάνδρεια, στη δυτική είσοδο της πόλης και στη Νάουσα, στη διασταύρωση του Σιδηροδρομικού Σταθμού, λίγο έξω από τον Κοπανό.

Στις Σέρρες, οι αγρότες έχουν αποφασίσει να τηρήσουν στάση αναμονής μέχρι και την Τετάρτη, ενώ αυτοί σε Δράμα και Καβάλα πρόκειται να βγάλουν τα τρακτέρ τους στον κόμβο Σκαρύ, επί της εθνικής οδού Καβάλας- Δράμας, και την Τετάρτη προτίθενται να συμμετάσχουν σε συλλαλητήριο στην Κομοτηνή.

Αποκλεισμοί κτηρίων σε Χανιά -  Ηράκλειο

Στο μεταξύ, στον αποκλεισμό του κτηρίου όπου στεγάζονται η Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία και τα Διοικητικά Δικαστήρια, έχουν προχωρήσει από το πρωί αγρότες στα Χανιά. Την κινητοποίηση πραγματοποιεί η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων «Ενότητα» που με ψήφισμά της καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τον νόμο για τη φορολόγηση των αγροτών.

Ο αποκλεισμός του κτηρίου θα διαρκέσει -όπως έχει ανακοινωθεί- δύο μέρες, ενώ αγρότες - μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και κτηνοτρόφοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με συγκέντρωση που οργανώνουν στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης στη θέση «Μεγάλα Χωράφια» της εθνικής οδού Χανίων - Ρεθύμνου.

Πρόθεση των οργανωτών της κινητοποίησης είναι να κλείνουν για μικρά χρονικά διαστήματα την Εθνική Οδό ενημερώνοντας τους οδηγούς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Σε κατάληψη της Β' ΔΟΥ Ηρακλείου προχώρησαν το πρωί και οι αγρότες του ομώνυμου νομού, διαμαρτυρόμενοι επίσης για τις φορολογικές αλλαγές και την υποχρέωση τήρησης βιβλίων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Ηρακλείου, Γιώργο Τζωρτζάκη, η κινητοποίηση θα συνεχιστεί επ' αόριστον, εφόσον η κυβέρνηση δεν ανταποκριθεί στα αιτήματά τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή