Ευρεία σύσκεψη στην Κεφαλονιά

Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2014 11:00
UPD:11:30
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΪΟΓΛΟΥ
A- A A+

Σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη στο ΤΕΙ Ιονίων, με τη συμμετοχή των υπουργών Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, του γ.γ. Δημοσίων Έργων Στράτου Σιμόπουλου, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκου, του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Σπ. Σπύρου και του δημάρχου Κεφαλονιάς Αλέκου Παρίση. Παρόντες στη σύσκεψη είναι και οι σεισμολόγοι Ευθ. Λέκκας και Γερ. Χουλιάρας.

Οι υπουργοί ενημερώνονται για τις μέχρι τώρα καταγραφές και τους ελέγχους των κτηρίων. Στόχος είναι ο συντονισμός των αρμόδιων υπουργείων και τοπικών φορέων για την ανακούφιση των σεισμοπαθών.

Σε ό,τι αφορά τα σχολικά συγκροτήματα, ο κ. Αρβανιτόπουλος διαβεβαίωσε τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για όσο διάστημα χρειαστεί. Δεν θα παίξουμε με τις ζωές των μαθητών, είπε χαρακτηριστικά, ενώ ανακοίνωσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα φθάσουν στο νησί 45 προκατασκευασμένες αίθουσες, εκ των οποίων οι 10 αναμένονται σήμερα. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αρχίσουν σύντομα τα μαθήματα, υπογράμμισε.

JERRYS MOSHOPOULOS

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Αδ.Γεωργιάδης αναφέρθηκε στα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» και ενημέρωσε ότι έφθασε στο νησί κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου να ελέγξει την κατάσταση.

Από την πρώτη στιγμή, είπε ο κ. Γεωργιάδης, το υπουργείο κινήθηκε αστραπιαία για τους ελέγχους στα νοσοκομεία του νησιού, τονίζοντας ότι πρώτο μέλημα ήταν να ανοίξει η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου του Αργοστολίου και να παραμείνει ανοιχτή η παλιά πτέρυγα του νοσοκομείου Ληξουρίου, κάτι που επιτεύχθηκε. Επίσης, συνεχάρη όλες τις υγειονομικές υπηρεσίες του νησιού που από την πρώτη στιγμή έδωσαν μεγάλο αγώνα.

TUTS4GR

Η υπουργός Τουρισμού 'Ολγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι στα τουριστικά καταλύματα και δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα.

Η Κεφαλονιά είναι ένας παγκόσμιος τουριστικός προορισμός. Είναι υποχρέωσή μας να διαφυλάξουμε την τουριστική φήμη και την εικόνα του νησιού, υπογράμμισε η κ. Κεφαλογιάννη.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου ευχαρίστησε του υπουργούς για την παρουσία τους στο νησί και επισήμανε ότι η Κεφαλονιά είναι ένα κομμάτι του Ελληνισμού, μια πολύ σημαντική νησιωτική περιφέρεια και όλοι πρέπει να συμβάλουν για να επανέλθουν οι φυσιολογικοί ρυθμοί ζωής στο νησί.

Ο λαός έδειξε ότι αντέχει, τα κτήρια αντέχουν, αλλά σε πρώτο πλάνο είναι οι βιοποριστικές ανάγκες των κατοίκων, σημείωσε ο κ. Σπύρου.

Κάνουμε το καλύτερο για τον τόπο μας. Ελπίζουμε να βρούμε τους ρυθμούς μας, ανέφερε, τέλος, ο δήμαρχος Αλ. Παρίσης.

Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο Δευκαλίων

Εν τω μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη είναι η κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο του σχεδίου Δευκαλίων για την ανακούφιση των σεισμοπαθών.

Η ομάδα των υποβρυχίων καταστροφών (ΟΥΚ) του Πολεμικού Ναυτικού που έφθασε τα ξημερώματα στο νησί με αεροσκάφος C-130 ολοκλήρωσε τον έλεγχο στο λιμάνι του Αργοστολίου και έδωσε έγκριση καταλληλότητας, ενώ μεταβαίνει στο Ληξούρι για αντίστοιχους ελέγχους.

Στο Ληξούρι βρίσκονται ήδη οι 160 σκηνές που μεταφέρθηκαν με το C-130. Στο στήσιμό τους θα συνδράμουν 32 ειδικευμένα στελέχη του Στρατού Ξηράς που θα φθάσουν στο νησί με μεταφορικό ελικόπτερο ΝΗ-90 σε δύο φάσεις.

Ακόμη 120 σκηνές μεταφέρθηκαν με άλλο C-130 που έφθασε στο νησί στις 9:55 το πρωί, ενώ ένα τρίτο C-130 βρίσκεται σε διαδικασία φόρτωσης διαφόρων υλικών και αναμένεται στην Κεφαλονιά μετά το μεσημέρι.

Επίσης, το μεσημέρι αναμένεται στο νησί και το δεύτερο αρματαγωγό Ικαρία που μεταφέρει διάφορα μηχανήματα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή