Τροπολογία με ρυθμίσεις για οχλούσες χρήσεις και δραστηριότητες κοντά σε ξενοδοχεία

Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2014 21:17
UPD:21:21
EUROKINISSI

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Ρυθμίσεις για τις οχλούσες χρήσεις και δραστηριότητες κοντά σε ξενοδοχεία περιλαμβάνει τροπολογία που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για το ΠΕΔΥ (πρωτοβάθμιο δίκτυο υγείας).

Μεταξύ άλλων ορίζεται ότι:

-απαγορεύεται η εγκατάσταση εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων σε ακτίνα μικρότερη των 200 μέτρων από ξενοδοχεία 3, 4 και 5 αστέρων.

-απαγορεύονται οι οχλούσες χρήσεις και δραστηριότητες σε απόσταση 200 μέτρων από ξενοδοχεία 3, 4 και 5 αστέρων εντός σχεδίων πόλεων. Με Υπουργική Απόφαση καθορίζονται οι οχλούσες χρήσεις και προβλέπεται μεταβατική περίοδος 2 ετών για την απομάκρυνση των εγκαταστάσεων.

-τροποποιείται το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τον ΕΟΤ ώστε στο 5μελές όργανο που εξετάζει τις προσφυγές κατά των διοικητικών κυρώσεων του ΕΟΤ να συμμετέχει Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης και μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με βαθμό Παρέδρου, χωρίς δικαίωμα ψήφου. Επίσης ορίζεται ότι η άσκηση προσφυγής κατά των διοικητικών κυρώσεων του ΕΟΤ δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα όσον αφορά την εκτέλεση της κύρωσης σφράγισης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ θεωρείται ότι η προσφυγή έχει ακυρωθεί αν εντός 3 μηνών η Επιτροπή δεν εκδώσει απόφαση. Επισημαίνεται ότι και οι ασκηθείσες προσφυγές κατά αποφάσεων του ΕΟΤ θεωρείται ότι έχουν απορριφθεί αν κατά την δημοσίευση του νόμου έχουν παρέλθει 3 μήνες χωρίς έκδοση απόφασης.

-το μόνιμο συλλογικό όργανο κάθε Περιφερειακής Ενότητας για τα θέματα τουρισμού θα συστήνεται με απόφαση Περιφερειάρχη (αντί με Υπουργική Απόφαση) και μέλη θα είναι ο Αντιπεριφερειάρχης και οι Δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή