Στην Κεφαλονιά δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού

Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2014 13:43
UPD:15:18
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Τη σχετική εντολή έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος (φωτογραφία αρχείου), ύστερα από αίτημα του δημάρχου Κεφαλλονιάς, Αλεξάνδρου Παρίση.

A- A A+

Εν πλω για την Κεφαλονιά βρίσκεται το πλοίο γενικής υποστήριξης «Προμηθεύς» του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ εντός της ημέρας αποπλέει για το νησί και το αρματαγωγό «Χίος» για την ανακούφιση των σεισμοπαθών.

Το «Προμηθεύς» μεταφέρει είδη πρώτης ανάγκης, φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, ενώ στο πλοίο επιβαίνει ομάδα έξι ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού.

Το «Χίος» θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών των σεισμοπαθών, καθώς διαθέτει 250 κλίνες.

Τη σχετική εντολή έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ύστερα από αίτημα του δημάρχου Κεφαλλονιάς, Αλεξάνδρου Παρίση.

Το πρωί, ο κ. Αβραμόπουλος ενημέρωσε σχετικά με την αποστολή τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σημειώνεται ότι το «Προμηθεύς» διαθέτει μια πλήρη θεραπευτική μονάδα, εξοπλισμένη με χειρουργείο, μονάδα εντατικής θεραπείας, θάλαμο ασθενών, ακτινολογικό - μικροβιολογικό εργαστήριο και οδοντιατρείο.

Επίσκεψη κλιμακίου της Ν.Δ.

Στο μεταξύ, την Κεφαλονιά αναμένεται να επισκεφθεί αύριο αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., αποτελούμενη από τον γ.γ. Αθ. Μπούρα, την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο Σ. Βούλτεψη, και τον αναπληρωτή του γ.γ. Δ. Τσουμάνη.

Τα στελέχη της Ν.Δ. θα ενημερωθούν για τα προβλήματα που προκάλεσε ο σεισμός προκειμένου να συμβάλουν στη συνέχεια με παρεμβάσεις τους στην ταχύτερη εξομάλυνση της κατάστασης, ώστε η ζωή στο νησί να επανέλθει το συντομότερο σε κανονικούς ρυθμούς.

Η αντιπροσωπεία θα παραμείνει στο νησί και τη Δευτέρα και, μεταξύ άλλων, θα ελέγξει την πορεία της εφαρμογής των κυβερνητικών αποφάσεων που αφορούν την ανακούφιση των πληγέντων.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή