Γιοργκαντζίογλου: Αντίθετο στην αρχή της ισότητας το προσχέδιο της κοινής διακήρυξης

Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014 19:51
UPD:20:01
EPA/STR

ο Οζκάν Γιοργκαντζίογλου (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Το προσχέδιο της ελληνοκυπριακής πλευράς για την κοινή διακήρυξη για την έναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό δεν λαμβάνει επαρκώς υπ’όψιν τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων και είναι ενάντια στην αρχή της ισότητας, δήλωσε ο «πρωθυπουργός» του καθεστώτος, Οζκάν Γιοργκαντζίογλου.

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Αναντολού» ο Οζκάν Γιουργκαντζίογλου είπε ότι είναι σημαντικό στην κοινή διακήρυξη να διατυπώνονται οι προσδοκίες και των δύο πλευρών κατά τρόπο ισορροπημένο. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι τα προβλήματα πρέπει να ξεπεραστούν το συντομότερο και να ξεκινήσουν οι ουσιαστικές διαπραγματεύσεις.

Επίσης, ανέφερε ότι στις επαφές του στην Άγκυρα αξιολόγησαν τις τελευταίες εξελίξεις και αντάλλαξαν απόψεις για το πως μπορεί να υπάρξει συνεργασία με την Τουρκία.

«Η κυβέρνηση της Τουρκίας είναι η μόνη πόρτα για τους Τουρκοκύπριους που ανοίγει προς την διεθνή κοινότητα. Γι αυτό είχαμε μια θερμή συζήτηση με τον Τούρκο Πρωθυπουργό για το τι μπορούμε να κάνουμε και πως μπορούμε να διασφαλίσουμε οικονομική ανάπτυξη», ανέφερε ο Γιοργκαντζίογλου.

Όσον αφορά στη μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη, είπε ότι ο μόνος ορθολογιστικός τρόπος είναι να μεταφερθεί μέσω Τουρκίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή