«Πακέτο» αισθητήρων που συνδέεται με smartphone

Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014 12:11
A- A A+

Οι φίλοι της επιστημονικής φαντασίας θα σκεφτούν αναπόφευκτα το «tricorder» του Star Trek: τον φορητό υπολογιστή χειρός που περιείχε μία ποικιλία αισθητήρων, για κάθε χρήση. Το Sensordrone κινείται σε αυτήν την φιλοσοφία, καθώς ενσωματώνει έντεκα αισθητήρες περιβάλλοντος σε ένα «πακέτο» που μπορεί να περαστεί στην αρμαθιά των κλειδιών και συνδέεται με το smartphone του κατόχου του μέσω Bluetooth.

SENSORCON

Αναλυτικότερα, το Sensordrone περιλαμβάνεται αισθητήρες αερίων, θερμοκρασίας, υγρασίας, πίεσης, φωτός, εγγύτητας κ.α. Επιτρέπει τον εντοπισμό διαρροών φυσικού αερίου, την παρακολούθηση των επιπέδων μονοξειδίου του άνθρακα, την παρακολούθηση μετεωρολογικών δεδομένων, τον έλεγχο κινητήρων, την ανάλυση αναπνοής για αλκοόλ κ.α., παρέχοντας μία μεγάλη γκάμα δυνατοτήτων στον καθημερινό χρήστη, ενώ τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει μπορούν να διαμοιραστούν μέσω κοινωνικών δικτύων.

SENSORCON

Η συσκευή συνεργάζεται τόσο με Android όσο και με iOS.

Το Sensordrone συγκέντρωσε χρηματοδότηση πολλαπλάσια του ζητουμένου όταν «ανέβηκε» στο Kickstarter, μαζεύοντας 170.000 δολάρια (είχαν ζητηθεί 25.000). Η τιμή του βρίσκεται (στο πλαίσιο ειδικής προσφοράς) στα 149 δολάρια για online παραγγελία.

 

Προτεινόμενα για εσάς