Αίγυπτος: Σύλληψη 11 ισλαμιστών για διαχείριση «εμπρηστικών» σελίδων στο Facebook

Κλιμακώνεται η καταστολή κατά της Μουσουλμανικής Αδελφότητας
Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014 20:03
UPD:20:13
REUTERS/THIERRY ROGE

Οι συλλήψεις σχετίζονται με δεκάδες σελίδες στο Facebook τις οποίες έχουν «ανοίξει»  υποστηρικτές της Αδελφότητας, μέσω των οποίων καλούν σε διαμαρτυρίες κατά της αστυνομίας (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν 11 μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας για τη διαχείριση, από μέρους τους, σελίδων στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook οι οποίες «ενθάρρυναν τη βία κατά της αστυνομίας», ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου την Πέμπτη.

Οι συλλήψεις σχετίζονται με δεκάδες σελίδες στο Facebook τις οποίες έχουν «ανοίξει»  υποστηρικτές της Αδελφότητας, μέσω των οποίων καλούν σε διαμαρτυρίες κατά της αστυνομίας.

Πολλές από τις συγκεκριμένες σελίδες έχουν στηθεί τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

Τουλάχιστον μία εξ αυτών των σελίδων φιλοξενούσε φωτογραφία συγκεκριμένου αξιωματικού του στρατού του οποίου η σελίδα, όπως αναφερόταν, «βρίσκεται στο μικροσκόπιο», αναφέρει το πρακτορείο Associated Press.

Σε έτερη σελίδα, είχε δημοσιευθεί κάλεσμα για πυρπόληση αστυνομικών σταθμών.

Οι αρχές της Αιγύπτου έχουν συλλάβει χιλιάδες μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης σε συγκρούσεις, από την ημέρα που οι ένοπλες δυνάμεις, με επικεφαλής τον υπουργό Άμυνας και αρχηγό τους στρατηγό Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι ανέτρεψαν τον εκλεγμένο ισλαμιστή πρόεδρο της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή