Αίγυπτος: Προεδρικές εκλογές πριν από τις βουλευτικές

Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014 14:09
UPD:15:35
REUTERS/AMR ABDALLAH DALSH
A- A A+

Προεδρικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν στην Αίγυπτο πριν από τις βουλευτικές, όπως δήλωσε ο μεταβατικός πρόεδρος της χώρας Αντλι Μανσούρ.

Πρόκειται για μία ανατροπή η οποία μπορεί να οδηγήσει στην εκλογή στην προεδρία του επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγού Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι.

Ενώ όπως αναφέρει το Reuters, pολλοί υποστηρίζουν ότι με αυτή την αλλαγή υπάρχει κίνδυνος εκλογής ενός προέδρου με ανεξέλεγκτες εξουσίες, όπως επισημαίνει το Ρόιτερς.

EURONEWSGREEK

Οι βουλευτικές εκλογές επρόκειτο να διεξαχθούν πρώτα, με βάση τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μετά την ανατροπή από τον στρατό του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο μετά από μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Σε σύντομο τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο Μανσούρ είπε ότι οι υποψηφιότητες θα μπορούν να κατατίθενται ύστερα από μερικές ημέρες και ότι θα προχωρήσει στην τροποποίηση των εκλογικών νόμων για να εφαρμοστεί η αλλαγή.

Το τροποποιημένο σύνταγμα που εγκρίθηκε με δημοψήφισμα νωρίτερα μέσα στο μήνα επιτρέπει στον ίδιο τον Μανσούρ να αποφασίζει αν θα διεξαχθούν πρώτα οι προεδρικές ή οι βουλευτικές εκλογές.

Ωστόσο ο Μανσούρ δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία για την διεξαγωγή τους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή