Κόντρα Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ για την ένταση στο γραφείο του Μ. Βαρβιτσιώτη

Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014 16:31
UPD:18:29
ΑΠΕ- ΜΠΕ/STR

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για προσπάθεια ποινικοποίησης αυτονόητων δημοκρατικών δικαιωμάτων. Στη φωτογραφία μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΓΑΔΑ, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των μελών της νεολαίας που προσήχθησαν.

A- A A+

Αποτελεί ντροπή για μια ευρωπαϊκή δημοκρατία να αντιμετωπίζει την ειρηνική διαμαρτυρία με αυταρχισμό, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – απάντηση σε ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την ένταση που σημειώθηκε στο γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για προσπάθεια ποινικοποίησης αυτονόητων δημοκρατικών δικαιωμάτων και υποστηρίζει ότι «προσπαθούν να βαφτίσουν μια ειρηνική διαμαρτυρία φοιτητών – τριών “τρομοκρατική ενέργεια”, δείχνοντας σε τι σημείο είναι ικανοί να φτάσουν».

Το γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμά ότι η «λάσπη» και οι «χειροβομβίδες» που η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να ρίξει προκειμένου να αποφύγει τη συντριβή θα είναι τόσο μεγάλες, όσο και η «επερχόμενη συντριβή» της.

Ν.Δ.: Απρόκλητη επίθεση των νεολαίων του ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα, η Ν.Δ. είχε κάνει λόγο για απρόκλητη επίθεση των νεολαίων του ΣΥΡΙΖΑ στο γραφείο του Μ. Βαρβιτσιώτη.  

«Η σημερινή απρόκλητη επίθεση των νεολαίων του ΣΥΡΙΖΑ στο γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη είναι όνειδος και ντροπή για τη δημοκρατία. Η βίαιη εισβολή, οι ύβρεις, οι απειλές και οι βανδαλισμοί είναι για το ΣΥΡΙΖΑ "ειρηνική παράσταση". Προφανώς σε σχέση με το κάψιμο καταστημάτων, τρομοκρατικών- δολοφονικών ενεργειών, καταλήψεις κτηρίων για κατασκευή μολότοφ και σωρεία άλλων έκνομων ενεργειών τις οποίες υπερασπίζεται με σθένος ο ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε η Λ. Συγγρού.

Επεσήμανε ακόμη ότι «με τις σημερινές απειλές τους τα φυντάνια του ΣΥΡΙΖΑ πιστοποιούν ότι βρίσκονται απέναντι από τη δημοκρατική νομιμότητα».

Διαδικτυακός πόλεμος

Διαγραφές μελών του ΣΥΡΙΖΑ για μήνυμα που αναρτήθηκε στο facebook της ιστοσελίδας rednotebook.gr και αφορά το σώμα της αστυνομίας «ΔΙΑΣ», ζητεί με ανακοίνωσή της η Ν .Δ..

Όπως αναφέρει το γραφείο Τύπου της Ν.Δ. «η επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ “rednotebook.gr” μέσω του λογαριασμού της στο facebook αναφέρει επί λέξει : Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα διαλύσει τα καθάρματα της ΔΙΑΣ. Στο πλαίσιο της κινητικότητας, να πάνε στο Βορρά να κάνουν τους σχολικούς τροχονόμους».

Η Ν.Δ. κάνει λόγο για ύβρεις,  στοχοποίηση και ανοιχτές  απειλές εναντίον των αστυνομικών με «διώξεις τύπου βόρειας Κορέας».

Το γραφείο της Ν.Δ., εκφράζει την βεβαιότητά του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  θα διαγράψει το μέλος της Κεντρικής του Επιτροπής Δημοσθένη Παπαδάτο Αναγνωστόπουλο που διαχειρίζεται, όπως λέει, τόσο το portal όσο και τη σελίδα, και «θα τον στείλει σήμερα κιόλας στη Δικαιοσύνη για τις απειλές του».

«Οφείλει επίσης να διαγράψει αμέσως τη συντακτική ομάδα που εμφανίζεται στην ταυτότητα του portal, δηλαδή τον μισό ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει  η ανακοίνωση και προσθέτει: «Εκτός και αν πράγματι ο κ. Τσίπρας έχει σκοπό να  “διαλύσει τα καθάρματα της ΔΙΑΣ».

Τέλος στην ανακοίνωση εκφράζεται η βεβαιότητα ότι όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου θα αποδοκιμάσουν ευθέως τις ύβρεις, τις απειλές και τη στοχοποίηση αστυνομικών, θεσμών και προσώπων.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή