Σε παγωμένο κλοιό οι νότιες ΗΠΑ

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014 21:07
UPD:30/01/2014 00:33
REUTERS/TAMI CHAPPELL

Στην Ατλάντα οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους σε αυτοκινητοδρόμους, ενώ αναφέρθηκαν 791 τροχαία ατυχήματα.

A- A A+

Σε παγωμένο κλοιό βρίσκονται οι νότιες ΗΠΑ, λόγω σφοδρής χιονοθύελλας η οποία προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων, απέκλεισε παιδιά στα σχολεία τους και προκάλεσε παράλυση των μεταφορών σε αρκετές πολιτείες.

Η θύελλα έπληξε μία περιοχή που δεν είναι συνηθισμένη στον πάγο και το χιόνι, η οποία εκτείνεται από το Τέξας μέχρι τη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα.

Στην Ατλάντα οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους σε αυτοκινητοδρόμους, ενώ αναφέρθηκαν 791 τροχαία ατυχήματα.Πέντε θάνατοι αναφέρθηκαν στην Αλαμπάμα και ένας στην Τζώρτζια, οι οποίοι αποδίδονται στη χιονοθύελλα. Παράλληλα, χιλιάδες πτήσεις ματαιώθηκαν σε αεροδρόμια από το Χιούστον ως την Ατλάντα.

Οι μετεωρολόγοι προέβλεψαν μια ελαφριά βελτίωση του καιρού για σήμερα, με τις θερμοκρασίες να μην κυμαίνονται πολύ πάνω από το μηδέν και τη βελτίωση του καιρού να μη διαρκεί τόσο ώστε να λιώσουν τα χιόνια που έχουν καλύψει οδοστρώματα και γέφυρες, πριν ο υδράργυρος βουτήξει και πάλι κάτω από το μηδέν νωρίς αύριο κατά μήκος των νοτιοανατολικών περιοχών.

EURONEWS

Το χιονόνερο αναμένεται να κοπάσει αργότερα σήμερα και ο χειμερινός συνδυασμός χιονιού, χιονόνερου και παγετού έχει μετατοπιστεί και πλήττει περιοχές ως και τις ανατολικές ακτές, από τη Τζόρτζια έως το Μέριλαντ, όπου οι αρχές προειδοποίησαν τους οδηγούς να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και τα σχολεία έκλεισαν ή καθυστέρησαν να ξεκινήσουν τα μαθήματα.

Εφιάλτης η κυκλοφορία τη νύχτα

Ένας λογαριασμός που έχει ανοίξει στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook με το όνομα «Βοήθεια προς τους Παγιδευμένους Οδηγούς στις 28 Ιανουαρίου 2014», με 9.600 μέλη, ήδη έχει δεχθεί σωρεία καταχωρήσεων από εγκλωβισμένους στους δρόμους οδηγούς και εθελοντές που προσπαθούσαν να τους βοηθήσουν: η κυκλοφορία στην Ατλάντα να έχει παραλύσει για τουλάχιστον 18 ώρες.

Στο Μπέρμιγχαμ στην Αλαμπάμα οι αρχές δήλωσαν ότι έλλειψη προειδοποιήσεων εκ μέρους των αρχών για τη σφοδρότητα των καιρικών φαινομένων οδήγησε στο να παγιδευτούν χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους, σε καταφύγια και σχολεία, καθώς τα εκχιονιστικά μηχανήματα αρχικά είχαν κατευθυνθεί στα νότια της πόλης, όπου αναμενόταν να φθάσει πρώτα η χιονοθύελλα.

Τμήματα του οδικού δικτύου παρέμειναν κλειστά στη Λουϊζιάνα κοντά στη Νέα Ορλεάνη, περιλαμβανομένης της Γέφυρας Κοσγουέι που διασχίζει τη λίμνη Ποντσαρτρέιν.

Οι αρχές διέσωσαν 50 μαθητές στην Ατλάντα, που επέβαιναν σε λεωφορεία τα οποία ακινητοποιήθηκαν το βράδυ στον παγωμένο δρόμο, ανέφεραν αξιωματούχοι της περιφέρειας. Εκατοντάδες άλλοι μαθητές βρήκαν καταφύγιο σε τάξεις σχολείων και σε άλλες τοποθεσίες.

Στο Μπέρμιγχαμ, τουλάχιστον 800 μαθητές παρέμειναν στα σχολεία τους χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο και με τους υπεύθυνους να τους παρέχουν γεύματα, είπε ο Μπελ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή