Για νέο κύμα ψύχους ετοιμάζονται οι ΗΠΑ

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014 21:41
UPD:23:23
REUTERS/JIM YOUNG

Σημερινή φωτογραφία από παγωμένη παραλία στο Σικάγο.

A- A A+

Για νέο μεγάλο κύμα κακοκαιρίας ετοιμάζεται η ανατολική ακτή των ΗΠΑ, με 30 εκατοστά χιονιού, ισχυρούς ανέμους και χαμηλές θερμοκρασίες.

Το πολικό μέτωπο αναμένεται να πλήξει όλες τις ανατολικές ακτές από τη Βόρεια Καρολίνα (νοτιοανατολικά) έως τα νότια της Νέας Αγγλίας (στα βορειοανατολικά), ανακοίνωσε η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία.

Οι χιονοπτώσεις θα συνοδεύονται από τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στο βορειανατολικό άκρο της χώρας (στο Μέιν, στη Μασαχουσέτη, στο Νιου Χάμσαϊρ, στο Βερμόντ, στο Ρόουντ Άιλαντ, στο Κονέτικατ).

Οι θερμοκρασίες αυτές, που είναι κάτω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, θα διαρκέσουν έως το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες.

Όπως αναφέρει το BBC, κυβερνητικά κτήρια και υπηρεσίες στην Ουάσιγκτον και σχολεία σε αρκετές πολιτείες έχουν κλείσει προληπτικά.

Χιόνι έχει αρχίσει ήδη να πέφτει στη Ν. Υόρκη, ενώ έχουν ακυρωθεί πάνω από 2.500 πτήσεις. Προειδοποιήσεις για χιονοθύελλες έχουν εκδοθεί από τη Δυτική Βιρτζίνια ως τη Βοστόνη, ενώ η πρωτεύουσα αναμένεται να δει τις πιο έντονες χιονοπτώσεις εδώ και τρία χρόνια.

Σημειώνεται ότι ο Λευκός Οίκος ακύρωσε μία απογευματινή ενημέρωση Τύπου και μία συνάντηση της επιτροπής εκλογικής διοίκησης του προέδρου Ομπάμα.

ASSOCIATED PRESS

Οι περιοχές στις ανατολικές ΗΠΑ επλήγησαν από ένα κύμα πολικού ψύχους στις αρχές του Ιανουαρίου, με τις θερμοκρασίες να καταγράφουν έως και ιστορικά χαμηλά, γύρω στους -15 βαθμούς Κελσίου στη Νέα Υόρκη, τη Φιλαδέλφεια, τη Βαλτιμόρη και αλλού.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, BBC

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή