Μέρκελ: Η Ε.Ε. πρέπει να καταστεί πραγματική ένωση

Προγραμματικές δηλώσεις στη γερμανική Βουλή
Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014 12:49
UPD:13:39
REUTERS/TOBIAS SCHWARZ
A- A A+

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να καταστεί πραγματική ένωση, τόνισε την Τετάρτη το μεσημέρι, μιλώντας στο γερμανικό κοινοβούλιο, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

Η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης, στα πλαίσια των προγραμματικών της δηλώσεων για την επόμενη τετραετία, σημείωσε ότι χρειάζονται αλλαγές στον καταστατικό χάρτη της Ε.Ε. οι οποίες να δίνουν ώθηση στην ενότητα των κρατών – μελών.

Στάθηκε επίσης στην ανάγκη αλλαγών οι οποίες θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη και στην απασχόληση.

Η κ. Μέρκελ τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει επανάπαυση λόγω της σχετικής ηρεμίας η οποία επικρατεί στις αγορές σε ό,τι αφορά την Οικονομική και Νομισματική Ένωση (ΟΝΕ), καθώς υπάρχουν πολλά να γίνουν ακόμη για την εξασφάλιση του μέλλοντός της, ενώ πρόσθεσε ότι η κρίση δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί πλήρως.

«Η Γερμανία παραμένει η μηχανή της ανάπτυξης της Ευρώπης», υπογράμμισε ενώπιον των γερμανών βουλευτών η επικεφαλής της κυβέρνησης συνεργασίας Κεντροδεξιάς – Κεντροαριστεράς.

Για την ενίσχυση της Ευρωζώνης, κάθε χώρα πρέπει να τακτοποιήσει τα δημοσιονομικά της, κάτι που η Γερμανία έχει ήδη πράξει, ανέφερε επίσης η καγκελάριος.

Τάχθηκε επίσης υπέρ της «ρύθμισης των αγορών», τονίζοντας ότι μικρότερα ή μεγαλύτερα ρυθμιστικά μέτρα είναι απαραίτητα σε κάθε πεδίο της οικονομίας.

«Δίκαια τα αιτήματα της ουκρανικής αντιπολίτευσης»

EURONEWS

Η επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών και για τρίτη συναπτή θητεία καγκελάριος, στην έναρξη της ομιλίας της και αναφερόμενη στην ουκρανική πολιτική κρίση, χαρακτήρισε ως δίκαια τα αιτήματα των ουκρανών διαδηλωτών στην πρώην σοβιετική δημοκρατία, τονίζοντας ότι θα πρέπει να εισακουστούν.

Σημείωσε παράλληλα ότι η Γερμανία υποστηρίζει τη συνεννόηση η οποία φαίνεται να λαμβάνει χώρα μεταξύ ουκρανικών κυβερνητικών και αντιπολιτευτικών δυνάμεων τις τελευταίες ημέρες.

Τοποθετήθηκε επίσης υπέρ του να μείνουν ανοικτές οι θύρες τόσο από την πλευρά των «28» όσο και από την πλευρά της Ουκρανίας για μελλοντική υπογραφή της συμφωνίας εμπορικής σύνδεσης μεταξύ των δυο μερών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή