Σύσφιξη σχέσεων για το καλό της Ευρώπης υπόσχονται Ολάντ - Μέρκελ

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013 22:03
UPD:22:05
REUTERS/Yoan Valat/
A- A A+

«Θέλουμε να οδηγήσουμε σε πρόοδο την Ευρώπη και να την κάνουμε την πιο ισχυρή ήπειρο στον κόσμο», δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ από το Παρίσι όπου συναντήθηκε με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έκανε λόγο για κοινό όραμα.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν την Τετάρτη, παραμονή της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής που θα είναι αφιερωμένη στην τραπεζική ένωση, η οποία αποσκοπεί στην αποτροπή του κινδύνου να ξεσπάσει μια νέα κρίση στην Ευρωζώνη.

Η Μέρκελ κατά την υποδοχή της από τον Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι οι σχέσεις των δύο κρατών μπορούν να μπουν σε ένα  νέο επίπεδο, σημειώνοντας ότι το  Παρίσι και το Βερολίνο έχουν ήδη εργαστεί για το σκοπό αυτό από κοινού πολύ εντατικά τους τελευταίους μήνες.

Μάλιστα ανακοίνωσε ότι στις 19 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί ένα γαλλογερμανικό συμβούλιο σε επίπεδο υπουργών με στόχο την εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Όπως είπε η ίδια η πρόκληση είναι να «δείξουμε ότι μαζί μπορούμε να εξασφαλίσουμε περισσότερα για τους άνδρες και τις γυναίκες των χωρών μας απ' ό,τι αν το κάναμε ξεχωριστά».

EURONEWS

Από την πλευρά του ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι η Γαλλία και η Γερμανία θα έχουν εφεξής έναν κοινό ορίζοντα, ο οποίος αναμένεται να μετατραπεί σε μια κοινή ημερήσια διάταξη.

«Η Ευρώπη χρειάζεται την σχέση ανάμεσα στην Γαλλία και την Γερμανία, μια σχέση εμπιστοσύνης, μια σχέση ισχυρή, μια σχέση ανοιχτή», πρόσθεσε ο Ολάντ πριν από το δείπνο εργασίας που θα είχε με γερμανίδα καγκελάριο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή